En Sıcak Konular

'Görüşmede ümitlerimiz canlandı'

14 Ekim 2009 16:09 tsi
Azeri Milletvekili Samed Seyidov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşme sonucunda ümitlerinin canlandığını ve sözlerinin Azerbaycan'da çok olumlu karşılanacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Azeri milletvekilleri adına görüşme sonrasında Samed Seyidov tarafından basın mensuplarına açıklama yapıldı. Seyidov, görüşmeden çok memnun olduklarını belirterek, "Azerbaycan-Türkiye münasebetlerinin gelişmesi, Azerbaycan'ın ve Türkiye'nin birlikte göreceği işler hakkında bölgede sulh, güvenlik, barış, iktisadi gelişme hakkında çok değerli sohbetler yaptık." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Azerbaycan Parlamentosu'nda söylediklerine benzer değerlendirmelerde bulunduğunu ifade eden Seyidov, Türkiye'nin Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ probleminin çözümü konusunda bütün imkanlarını seferber ederek sorunu çözmesini istedi. Seyidov, konuşmasına söyle sürdürdü: "Biz Azerbaycan milletvekili heyeti, sadece bu barışın, gelişmenin Dağlık Karabağ problemi ile paralel şekilde hallolması taraftarıyız ve bugün Türkiye'nin en yetkili ağzından, Başbakan'dan bu sözleri işittik. Biz bu görüşmeden çok memnunuz. Azerbaycan-Türkiye ilişkilerine halel getirme niyeti olan hiçbir güç aramıza giremez. Azerbaycan-Türkiye ilişkileri bir millet iki devlet prensibi çerçevesinde kurulmuştur ve bu ilişkiler daha da gelişecektir. Biz kendi görüşlerimizi sürdüreceğiz ve bu görüşler çerçevesinde bizim ilişkilerimiz daha da yoğunlaşacak."

Kendilerinin yüreğinde bir Türkiye sevgisi, Türkiye'de de Azerbaycan ve Dağlık Karabağ sevgisi bulunduğuna dikkat çeken Seyidov, "Biz bir milletiz, birlikteyiz. Bir istikamette siyaset yapıyoruz. Bu problemlerin içerisinde Türkiye çok yüksek seviyede siyaset yürütecek. Bu sürecin sonunda biz medyaya geniş bilgi vereceğiz ve bu basın toplantısında bütün görüşlerimizi ayrıntılarıyla dile getireceğiz. Bugünkü görüşme de bizim için çok önemli olmasının yanı sıra ümitlerimizi canlandırdı ve Sayın Başbakan'dan duyduğumuz sözler Azerbaycan'da çok olumlu karşılanacak." diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren görüşmeye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Tüzmen, TBMM Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs