medya patronu kara listede | " /> medya patronu kara listede | "/>

En Sıcak Konular

En büyük medya patronu kara listede

14 Ekim 2009 15:27 tsi
En büyük medya patronu kara listede Medya Baronu Murdoch'a ait Fox News'in Obama'yı hedef alan saldırıları Beyaz Saray'ı çileden çıkardı. İlk kez doğrudan kanalı hedef alan Beyaz Saray, 'onlara hasmımız gibi davranacağız' açıklaması yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama ile medya baronu Rupert Murdoch arasındaki gerilim büyüyor. Murdoch'a bağlı Fox News kanalının sürekli Obama'nın şahsını hedef alan yayınlar yapması üzerine Beyaz Saray karşı saldırıya geçti. Beyaz Saray'ın iletişim danışmanı ve Demokrat Parti'nin de kıdemli üyelerinden olan Anita Dunn, geçtiğimiz günlerde CNN televizyonu ile Time dergisine verdiği mülakatta, Fox'a aften, "Onlara muhaliflerimize davrandığımız gibi davranacağız" dedi. Fox yöneticilerinin Beyaz Saray ve Barack Obama'ya karşı savaş yürüttüğünü vurgulayan Dunn, "Bu durumu, haber kurumlarının meşru faaliyeti gibi görmek zorunda değiliz. Yerimizde oturup izlemeyeceğiz" diye konuştu. Mayıs ayında Beyaz Saray ekibine katılan Dunn, Fox'u, 'haber maskesiyle' görüşlerini ortaya koymakla eleştirdi. Bush döneminde 'teröre karşı küresel savaşta' iktidardaki neo-conların sözcüsü gibi hareket eden Fox, sağlık reformu, Afganistan'daki durum, ekonomik kriz ve olimpiyat fiyaskosu gibi konularda Obama'ya sert eleştiriler yöneltti. Obama karşıtı söylemini giderek sertleştiren kanal, Başkan'ın şahsına yönelik hakaretlerde de bulundu.

Başkan'ı ırkçılıkla suçladı

Fox'ta yayımlanan programda, Obama ırkçı olarak nitelendirilmiş ve beyazlara yönelik derin bir kin sahibi olmakla suçlanmıştı. Gözlemciler, Beyaz Saray'ın ilk kez bir yayın kurumunu doğrudan hedef almasının şaşırtıcı olduğunu belirtiyor. New York Post, Times, Sun ve News of the World gibi dünyanın farklı ülkelerinde birçok gazete ve televizyon sahibi olan Murdoch, dünyanın en etkili ekonomi gazetesi Wall Street Journal'ı satın almıştı.

Zaman



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs