En Sıcak Konular

Albay mahkemede bayıldı

14 Ekim 2009 14:27 tsi
Kaçak sigara sattığı iddiasıyla gözaltına alınan Albay Çetin Ç, tutuklanma kararını duyunca mahkeme salonunda bayıldı

MESUT Barzani'nin Kuzey Irak'taki fabrikalarından ucuza satın aldıkları sigarayı İstanbul'da sattığı iddiasıyla tutuklanan 3 kişiden Albay Çetin Ç, tutuklanma kararını duyunca mahkeme salonunda bayıldı.

Ele geçirilen kamyondaki 10 bin 500 karton kaçak sigaranın 465 bin TL'ye satılmak istendiği belirtildi.Narkotik polisinin uyuşturucu ihbarı üzerine başlattığı ancak kaçak sigara çıkınca mali polise devrettiği soruşturma tamamlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Harp Akademileri'nde görevli Albay Çetin Ç, mal sahibi Süleyman A. ve şoför Mahmut H., Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme heyeti tarafından tutuklanma kararı okunduğunda zanlılardan Albay Çetin Ç.'nin bayıldığı öğrenildi. Kendinden geçerek yere yığılan Çetin Ç., müdahale edilerek ayıltıldı.

Albay Çetin Ç., Hasdal Askeri Cezaevine, Süleyman A. ile Mahmut H. ise Metris Cezaevi'ne gönderildi.Konuyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre operasyon şu şekilde yürüdü:Çetenin başında bulunan Süleyman A,, Mesut Barzani'nin Kuzey Irak'taki fabrikasından çok ucuza aldığı sigaraları katırları kullanarak sınırdan geçirdi. Katır sırtından indirilen çuval içindeki sigara kartonları Şırnak'ta bekleyen kamyona yüklendi. Örgüt lideri bundan sonrasını Albay Çetin Ç. ve şoför Mahmut H.'ye bıraktı. Çetin Ç., arama noktalarında askeri kimliğini kullanarak kolayca geçiş yaptı. Çetin Ç.'nin kendisini durduran güvenlik güçlerini ise "Kamyonda eşya var. Taşınıyoruz" diyerek kandırdığı ifade edildi.

Şanlıurfa'ya kadar kamyonla giden Çetin Ç, yorulduğunu söyleyerek şoförle anlaşıp örgüt liderine haber vermeden araçtan indi. Çetin Ç, malı son noktaya ulaştırmak için Levent'te tekrar kamyona bindi. Ancak, Beylikdüzü'nde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınmış oldu.Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekilen sigara yüklü kamyon basın mensuplarına gösterildi. Ele geçirilen 10 bin 500 karton sigaranın 465 bin TL'ye satılmak istendiği belirtildi. Bu arada kamyon kasasında katır sırtından indirildikten sonra açılmayan çuvallar da dikkat çekti.



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs