En Sıcak Konular

CHP'li Öztürk tıp hatalarının peşine düştü

14 Ekim 2009 13:48 tsi
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, son 5 yılda tıp hataları nedeniyle meydana gelen vakaları sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Öztürk, Türkiye'de tıp hatalarının meydana gelme nedenleri ile Sağlık Bakanlığının bu konuda herhangi bir çalışma yapıp yapmadığı konusunda bilgi istedi.

Türkiye'de son 5 yılda tıp hataları sonucu meydana gelen vakaları, bu vakalarda kaç kişinin yaşamını yitirdiğini ve sakat kaldığını soran Öztürk, ''Tıp hatalarının artmasında uygulanan sağlık politikalarının ne ölçüde etkisi var? Sağlık personelinin soruşturma geçirme ya da mahkemeye verilme korkusu ve baskısının, tıp hatalarının artmasında etkisi var mı?'' dedi. 

Bugüne kadar tıbbi hatalar yüzünden haklarında soruşturma açılan ya da ceza davası açılan doktor ve sağlık personeli sayısını öğrenmek isteyen Öztürk, tıbbi hataları önlemek için hangi önlemlerin alındığını, konuyla ilgili hata bildirim sistemi bulunup bulunmadığını da sordu.

DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit de Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bakanlığın aldığı sözleşmeli personelin yıllar itibariyle dağılımını, vekil ebe ve hemşire atamalarının hangi tarihte başladığını ve sayısının ne olduğunu öğrenmek istedi.

Mesleki eğitimleri ve mezun oldukları okullar aynı olduğu halde farklı statülerde çalışan personelin sayısını soran Macit, ''Sağlık personelinin istihdam ve statü farklılıklara göre özlük haklarında farklılıklar var mıdır? Varsa bu durum çalışma barışını etkilemiyor mu? Kurumlar arası geçişlerde Sağlık Bakanlığınca maaşa ilaveten ödenen döner sermaye payının etkisi var mıdır?'' dedi.

aa



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs