En Sıcak Konular

Ali Şen'den çok tartışılacak açıklamalar

14 Ekim 2009 10:38 tsi
Efsane Başkan Ali Şen futbol gündemini değerlendirdi: Hukuk Kurulu istifa etmeli...

Telegol'de ortaya çıkan içki skandalı, federasyon hukuk kurulunun güvenirliliğini zedeler mi? Daha önce verilen kararların adaletli olup olmadığı tartışılabilir mi?

İnsanların yaşamında, en çok güvendikleri kurum nedir diye sorulur. Cevaplar klasiktir. Ordu, emniyet, hukuk.. Hukuğu yönetenlerin, adalet dağıtanların görevleri çeşitli yerlerdedir. Birisi idam kararı verir kalemini kırar. Bir diğeri bir insanı hayat boyu hapse mahkum eder. Bir başkası da ticarette adalet ne icap ettiriyorsa onun kararını verir. Futbolda her zaman uyuşmazlıklar olmuştur. Kulüpler, futbolcular, antrenörler bulundukları ülkelerde mahkeme kapılarını çalarlardı.

FIFA oturdu bir karar verdi. "Dünya futbolunu biz yönetiyoruz. Kuralları biz koyuyoruz. Şu halde kurallardan, düzenlemelerden, futbolun hukuğundan da biz sorumlu olmalıyız" dedi. Ve ülkeler ne hükümetleri tarafından, ne de federasyon tarafından direkt yönetilemez oldu. Yönetim ve futbol hukuğu, tahkim kurulları, disiplin kurulları ve hukuk kurullarına bağlandı. Hukuk kurullarında olan kişiler futbolda şikayetçi olan kişi veya kulübe  adalet dağıtmakla yükümlü olarak kuruldu.

ZAMANINDA GELMELİYDİ

Hukuk kurulunda, bu görüntüler gerçekse karar anında içkiler alındıysa, içkili bir adamın dağıtacağı adaletten de gayet doğal şüpheci olacağız. İçkili kafanın adaleti eşit dağıtması mümkün değildir. Şarap alan şarapçıları, bira içen ister misin biracıları korumuş olsun? Yani onların kararlarını istediğiniz yere çekebilirsiniz. Laz fıkrası da bulunabilir, Aziz Nesin'in ironik anlatımlarına göre de uyabilir.

Alkolik kafa hiçbir zaman adaleti dağıtması mümkün değildir. Bu görüntüleri çeken kişi kimse bunları çok bekletmiş! Adalet bekletilemez, beklenemez. Belli ki birilerine kişisel kızgınlığı olmuş. Bu kişiye benim inanmam için, bu görüntüleri o zaman yayınlasa getirseydi, o zaman inancım tam olurdu. Yani içki içmeleri karar anında kötü olmuş, görüntüyü çekenin bir sene sonra bunları servis etmesi daha kötü olmuş. Tam bize uygun bir durum. Yani tencere kapak meselesi! Bu hukukçuların görevlerinden hemen istifa etmeleri, onların gururunu kurtarır.

Fenerbahçe Carlos'tan umudunu kesmiş gibi görünüyor. Onun yerine transfer harekatı içine girildiği söyleniyor. Sizce hangi mevkiye kimler alınabilir?

GOLLERİN YÜZDE 40'I SOL KANATTAN

Roberto Carlos bize geldikten iki ay sonra ben ona halkala ilişkiler müdürü demiştim. Halka ilişkiler müdürlüğü görevini iyi yaptı. Forma sattırdı, dünya Fenerbahçe'yi duydu. Ama biz onu sol bek diye almıştık! Hani Real Madrid'te oynayan, 90 dakikada 10-12 defa depar atan, sol ayağıyla frikik golleri atan bir adam vardı, adı Roberto soy adı Carlos'tu. Ben Carlos'tan umudumu geldikten iki ay sonra kaybetmiştim. Rakip futbolcuları okşadı, hakeme şirin gözüktü, tribünlere göre hareket etti.

Büyük tecrübesi vardı. O taraflar tamam ama yediğimiz gollerin yüzde 40'ı da sol taraftan geldi. Bizim halka ilişkiler müdürü çok centilmen olduğu için sol koridorumuzu hep açık tuttu. Ona teşekkürlerimle "Adios" diyorum.

KULAKLARINA SÖYLERİM

Fenerbahçe'ye Alex'in paslarını kullanabilecek, zekada ve yetenekte  hareketli olan bir santrafor lazım. O adam, Alex ve Emre olduğu için bu ligde 40 gol atar. Onu bulsunlar! İsim söylersem, fiyatı pahalı olurÖ Ülke söylersem, toto oynar bulurlar! Yöneticiler merak ederse beni ararlarsa kulaklarını söylerim.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, "Üzerimize topyekün saldırı var" dedi. Büyükçekmece'deki arazi olayı, Rijkaard meselesi gibi...

Sizce de Galatasaray'ın üzerine çok gidiliyor mu?

Meyve veren ağaç taşlanır. Bunu ben icat etmedim. Bu bir atasözü. Atasözlerinin sahibi yoktur. Belki de bir Galatasaraylı çıkarmıştır!

Mustafa Denizli yıkılmadım ayaktayım mesajları veriyor. Denizli için sizce bu sezonki en zor olay veya en büyük şanssızlık nedir?

Mustafa Denizli hem şiiri hem edebiyatı sever. Espri yapar, entelektüel bir adamdır. "Yıkılmadım ayaktayım" şarkısı benim de sevdiğim bir şarkıdır. Denizli asla yıkılmaz. Beşiktaş teknik direktörüyse, yıkılabilir!

DENİZLİ ŞANSSIZ!

Geçen yıl Mustafa'nın çok şanslı olduğunu söyledik. Bu yıl Daum'da olan şansın yarısı Mustafa Denizli'de olsaydı, hem Manchester'ı hem de Galatasaray'ı, farklı yenebilir, Ligde de Yıldırım Demirören geçen sezon son hafta gibi İstanbul sokaklarında sonbaharda yağmurlar gelmeden açık arabayla gezebilirdi!

Mustafa'nın şanssızlığı galiba birilerinden beddua alarak; hocaya bulaştı. O, doğduğundan beri şanslı biridir! Özel hayatında da belki arzu ettiklerini yakalayamadı ama futbolda ve insan olarak çalışkan birisi olduğu için şans vardı. Bu sene hoca arasın bulsun, futbolcu peşine gitmesin, Ama o şanssızlığı ona bulaştıranı yakalasın!!!

Bülent Uygun'un adı Trabzonspor'la geçiyor. Sizce doğru bir tercih olur mu?

Bülent Uygun'un adı Uygunoviç olmuş olsaydı her takım ve milli takım için de şu anda adı geçirdi. Mademki soyadı Uygun, o zaman Trabzonspor'a Uygun olabilir. Bülent büyük başarı sağladı. Mütevaziliği hiç bırakmadı. Milli takıma antrenör aranıyor. Türk milli takımında Türkler oynayacak. Yabancı antrenörün yılda 8-10 maç için Türk ftubolculara öğreteceği bir şey yoktur! Milli takıma Türk antrenör alsınlar. Türk'ü Türk'ten başka kimse anlayamaz. Bülent Uygun da göreve Uygun'dur.


Röportaj: Ahmet KONANÇ

bugün



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,452 µs