En Sıcak Konular

Çözülüyor mu, mesaj mı veriyor?

13 Ekim 2009 20:29 tsi
Çözülüyor mu, mesaj mı veriyor? Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Levent Ersöz tutuklandığında ifade vermedi, ama sonrasında sürekli bir konuşma isteği içinde olduğu görülüyor. Ersöz'ün son olarak mahkemeye gönderdiği şemalı bilgi notu 'Ersöz ince mesaj mı veriyor, yoksa çözül

Daha önce de "ne emredildiyse onu yaptım" şeklinde ifade veren Ersöz Jandarma'daki emir komuta zincirini anlattı ve bazı isimler üzerine soru işareti koydu. Savcıya ifade vermeyi bile reddeden sanığın notları Ersöz yine tehdit ediyor yorumlarına sebep oldu.

BEN IŞIĞI GÖREMEZSEN ONLAR DA GÖREMEZ.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'e ait olduğu ileri sürülen bu sözler açık bir tehditti. Ancak ses kaydında konuşan kişinin kim olduğu kesin olarak bilinmediğinden içeriği de, iddia olmaktan öteye geçmedi.

ERSÖZ MAHKEMEYE JANDARMA ŞEMASI SUNDU

Ancak Levent Ersöz, 2. Ergenekon davasına kendi el yazısıyla 5 sayfalık bilgi notu gönderdi. Jandarma karargahındaki çalışma şemasını ve sistematiğini anlattı. Mektup "askerlik mesleğinde dikey bir hiyerarşik yapı mevcuttur" cümlesiyle başlıyor.

ERSÖZ, ŞENER ERUYGUR'U İŞARET ETTİ

Ersöz'ün çizdiği şemanın en tepesinde dönemin Jandarma Komutanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur var. Adının, hemen altında parentez içinde "sanık" yazıyor. Eruygur'un karşısında ise "Her şeyden sorumludur" yazısı hemen dikkat çekiyor.

DAHA ÖNCE DE "EMREDİLENİ" YAPTIM DEMİŞTİ

Emekli general Ersöz polis ve savcılıkta ifade vermedi. Ancak mahkemede söylediği birkaç cümleden birisi, "ne emredildiyse onu yaptım" sözüydü. Ergenekon Soruşturması çerçevesinde tutuklanan Ersöz, açıkça bütün sorumluluğun Eruygur'da olduğunu ileri sürüyordu.

ERSÖZ BAŞKA İSİMLER DE VERDİ

Ersöz'ün hedef gösterdiği bir isim daha var Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı. Ersöz mahkemeye gönderdiği mektupta en fazla notu onun karşısına düştü. Eruygur ve başkanların arasında görev yapar ve "bizden O sorumludur" diyordu.

Kurmay başkanının altına kendisinin de aralarında bulunduğu başkanlıkları sıraladı. İstihbarat Başkanı olarak kendisine sanık notunu düştü. Diğer dört başkanın bazılarına halen görevdeler diye yazdı. Sayfanın sonunda ise Başkanlar kendi başlarına hiçbir faaliyet icra edemezler diyerek yine üstlerini hedef gösterdi.

TOPLANTILARI BERABER YAPTIK

Bilgi notunun devamında Ersöz cuma günleri bütün başkanların ve müdürlerin çalışmalarını komutanlığa birlikte arz ettikleri anlatıyor. Ersöz'ün bu çıkışı, faili belirsiz ses kaydının yazıya dökülmüş hali olarak yorumlanıyor. Bazıları Ersözün birilerine mesaj gönderdiğini düşünse de bazıları da Ersöz çözülüyor iddiasında bulunuyor. 

samanyoluhaber



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs