En Sıcak Konular

İsrailli gazeteden çok ağır iddia!

13 Ekim 2009 15:10 tsi
İsrailli gazeteden çok ağır iddia! Jerusalem Post başyazısında bir yandan 'Türkiye'yi kaybetmeyelim' derken öbür yandan çok ağır bir ithamda bulunuyor.

Ankara'nın Anadolu Kartalı tatbikatından diğer ülkelerle birlikte İsrail'i de çıkarmasıyla başlayan Türkiye-İsrail gerginliğinİsrail'in ünlü merkez sağ eğilimli gazetesi The Jerusalem Post da taraf oldu. Gazete inanılmaz bir iddiada bulundu.

Gazeteye göre Türkiye'nin öldürdüğü müslüman Kürtler,  İsrail'in Gazze bombardımanında ölen müslümanlardan daha fazla!

ERDOĞAN'IN İSRAİL'DEN UZAKLAŞMA BAHANESİ

İmzasız olarak yayımlanan başyazıda, Türkiye'nin eski düşmanları Ermenistan ve Yunanistan'la ilişkileri düzeltirken aynı anda da Yahudi devletiyle ilişkilerini bozmak için her şeyi yaptığı söyleniyor.

Gazeteye göre "Gazze operasyonundaki talihsiz sivil ölümlerini" Erdoğan Türkiye'yi diplomatik, stratejik ve ekonomik olarak İsrail'den uzaklaştırmak için bahane olarak kullanıyor.

SİZ DAHA FAZLA MÜSLÜMAN ÖLDÜRDÜNÜZ

Gazetedeki inanılmaz iddia ise şöyle:

 "Sokaktaki İsrailli, benzer provokasyonlarla karşı karşıya kaldığında, Türk ordusunun da roket ateşini durdurup caydırıcılığını yeniden tesis etmek için, kendi yurttaşlarını korurken düşman sivillere zarar vereceği kaygısıyla harekete geçmekten kaçınmayacağını düşünüyor.

Aslında (Türkiye Kürt kayıplarının sadece çiftlik hayvanlarıyla sınırlı olduğunu iddia etse de) Gazze çatışmasında İsrail'in elinde, Ankara'nın Kuzey Irak'ta peş peşe düzenlediği bombardımanlardan ölen Müslüman Kürtlerden daha fazla Filistinlinin öldüğü tartışılır" ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE YERİ DOLDURULMAZ BİR MÜTTEFİK, İLİŞKİLER BOZULMASIN

Ancak başyazıdan İsrail'in Türkiye'yi kaybetmekten çok korktuğu da anlaşılıyor.

Jerusalem Post Mustafa Kemal'in yüzü Batı'ya dönük, laik ve milliyetçi modern Türkiye'yi kurduğunu ve Türk ordusunun da bu ideallerin muhafızlığını yaptığını kaydederek, "Türk politikacılar ne kadar İsrail'e yüklense de, İsrailliler iki ülkenin ordularının stratejik düzeyde işbirliği yaptığını biliyorlar. Ama o da mı sona eriyor? Türkiye yeri doldurulamaz bir müttefik. İsrailliler bütün olan bitene rağmen, ülkelerimiz arasındaki karşılıklı menfaate dayanan ilişkilerin sürmesini istiyor. Bu ilişkinin devam etmesini isteyip istemediğini gösterme sırası Türkiye'de. Bu aynı zamanda, Türkiye'nin İslam ile Batı arasında yeni bir engel çıkarmak yerine köprü olmak isteyip istemediğinin de bir göstergesi olacak" dedi.

 



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,962 µs