En Sıcak Konular

Türk kökenli vekilden Türkleri üzecek açıklama

13 Ekim 2009 15:12 tsi
Alman Hür Demokrat Parti'nin Türk kökenli milletvekili Serkan Tören, Almanya'daki soydaşlarını üzecek bir açıklama yaptı. Tören suç işleyen yabancıların sınır dışı edilmesini savunuyor.

Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Federal Meclis üyesi avukat Serkan Tören, ağır suç işleyen yabancıların hem Türk, hem de Alman toplumuna büyük zarar verdiğini, bu kişilerin sınır dışı edilmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya'nın Stade kentinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tören, gençler arasında suç olaylarının yaygınlaştığını ve özellikle ağır suç işleyen yabancıların sayısının arttığını belirterek, “Almanya'nın ağır suç işleyen yabancılara ihtiyacı yok. Bu kimselerin ülkelerine gönderilmeleri gerekir” dedi.

Türkiye'nin AB ile müzakere sürecini değerlendiren Tören, FDP'nin, Kopenhag kriterlerini yerine getirmesi durumunda Türkiye'nin tam üyeliğini destekleyeceğine inandığını kaydetti.

Tören, Türkiye'de Ak Parti iktidarında demokratikleşme yönünde önemli adımlar atıldığını belirterek, “Kürt açılımı ve Kürt dilinde yayın yapan kanalların kurulması Türkiye açısından olumlu gelişmeler. Türkiye'de son yıllarda önemli ilerlemeler kaydedilmekte” diye konuştu.
Serkan Tören, Almanya'daki okullarda baş örtüsünün serbest bırakılması ve İslam din dersi okutulması gerektiğini de ifade etti.

“FDP olarak eğitime çok önem veriyoruz. Herkes dilediği gibi yaşamalı. Bunun yanı sıra okul öncesi eğitim çok önemli. Çocukları iki dilli yetiştirmek gerekir. Anadilini öğrenen bir çocuk, diğer dilleri de daha çabuk öğrenir. Bu bakımdan iki dilli eğitimi savunuyorum” diye konuştu.

Almanya'da yaşayan Türk kökenli vatandaşların çoğunun her iki dile de çok iyi hakim olmadığına işaret eden Tören, eğitimde köklü değişikliklere ihtiyaç olduğunu savundu.

Tören, FDP'nin koalisyon hükümetinde bulunacağı dönemde uyum konusunun öneminin artacağını belirterek, Alman vatandaşlığına geçen Türk çocuklarının 18-23 yaşları arasında tek vatandaşlıkta karar kılmalarını öngören “opsiyon model” uygulamasının da bazı kolaylıklar getireceğini kaydetti.

Siyaset dünyasına girme nedenlerini de açıklayan Tören, “Birtakım şeyleri değiştirmek istediğim için siyasete atıldım. Siyasete kendim için girmedim. 4 sene çok sıkı çalışacağıma ve her iki topluma da faydalı olacağıma inanıyorum” dedi.

FDP milletvekili Serkan Tören'in annesi Nejla Tören ise oğlunun 27 Eylül seçimlerinde elde ettiği başarıdan dolayı duyduğu sevinci dile getirdi. Anne Tören, “Bir anne için gurur verici bir şey. Onun daha güzel yerlere gelmesini istiyorum” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,065 µs