En Sıcak Konular

Lavrov, Clinton'ı ikna etmiş...Hangi konuda?

13 Ekim 2009 14:48 tsi
Stratejik silahlarda indirim anlaşmasının yenilenmesi ve İran nükleer programını görüşmek üzere Moskova'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Clinton, m

Clinton'la İran'ın tartışmalı nükleer programı nedeniyle pozisyonlarını paylaştıklarını kaydeden Lavrov da, "Rusya'nın yaptırımlar konusunda rezervi var. Bu şekilde sonuca ulaşmak çoğu zaman mümkün olmuyor. Birbirimizden İran konusunda herhangi bir talepte bulunmadık. Pozisyonlarımızın örtüştüğü bir konuda talepte bulunmak saçma olurdu." dedi.

NÜKLEER SİLAHLARDA İNDİRİMDE İLERLEME SAĞLANDI

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yıl sonunda süresi dolacak Stratejik Silahlarda İndirim Anlaşması'nın (START-1) yenilenmesi konusunda önemli ölçüde ilerleme sağladıklarını belirtti.

Clinton, Lavrov'la görüşmesinin başında yaptığı açıklamada, Rusya ile ilişkilerde yeni sayfa açma kararı aldıklarından bu yana sürekli ilerleme sağladıklarını ve bundan da memnuniyet duyduklarını ifade etti. ABD Başkanı Barack Obama'nın temmuz ayında gerçekleştirdiği Moskova ziyaretinde START-1'in yenilenmesi konusunda mutabakat sağlanmıştı.

"FÜZE KALKANI BİRLİKTE KURULABİLİR"

Lavrov, Doğu Avrupa'ya yerleştirilmesi planlanan füze kalkanı programında ABD'nin yaptığı değişiklikle ilgili de görüş alış verişinde bulunduklarını kaydetti. ABD eski başkanı George W. Bush döneminde soğuk savaş rüzgarlarının estiği 'füze kalkanı' konusunda iki ülkenin birlikte hareket edebileceği konusu da gündemde. Rusya'nın önerisi Azerbaycan 'Gebele' radar üssünün birlikte değerlendirilmesi yeniden gündemde.

Obama'nın Avrasya danışmanı Michael McFaul Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada, Clinton başkanlığındaki Amerikan heyetinin Moskova'ya yeni füze kalkanını birlikte kurma önerisinde bulunacağını söyledi. McFaul'a göre temmuz ayında Moskova'da bir araya gelen Medvedev-Obama görüşmesinden çıkan sonuç sistemin birlikte ele alınacak olması.

Cihan



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,331 µs