En Sıcak Konular

Kuvvetli fırtına uyarısı

13 Ekim 2009 13:59 tsi
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı bölgelerimizin Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Batı kesimlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçeleri ile İstanbul'un batı çevreleri) ve Kıyı Ege'de (İzmir, Muğla, Aydın, Manisa), gece saatlerinden itibaren Muğla il geneli ile Antalya'nın Kaş, Kale, Finike, Kumluca, Kemer, Elmalı, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'in batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Akdeniz'de güney ve güneydoğu (Keşişleme), akşam saatlerinden sonra Trakya'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, yağış alan yerlerde kuvvetli, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'in batısında fırtına şeklinde esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ VE LODOS FIRTINASI UYARISI: Öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçeleri ile İstanbul'un batı çevreleri), Kıyı Ege (İzmir, Muğla, Aydın, Manisa) ile gece saatlerinden itibaren Muğla il geneli ve Antalya'nın Kaş, Kale, Finike, Kumluca, Kemer, Elmalı, Manavgat, Alanya, Gazipaşa ilçelerinde beklenen kuvvetli yağışlar ile Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'in batısında etkili olacak lodos fırtınasının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, yıldırım düşmesi, lokal su baskını ve ani sel vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

DENİZLERDE FIRTINA UYARISI: Marmara, Orta ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz'in batısında 6 ila 8 kuvvetinde, güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60 ila 70 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren, Kuzey Ege ve Çanakkale Körfezi'nde etkisini artırarak 9 kuvvetinde kuvvetli fırtınaya (70 ila 80 km/sa) dönüşmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar vb.) denizcilerin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz ile Tokat, Ordu ve Sivas çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ) ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçeleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla, Manisa çevrelerinde; gece saatlerinde ise Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; gece saatlerinden sonra Antalya'nın Kaş, Kale, Finike, Kumluca, Kemer, Elmalı, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde kuvvetli olacak.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimleri çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Eşkişehir il geneli ile Ankara'nın batı ilçeleri (Polatlı, Haymana, Nallıhan, Ayaş, Güdül) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sivas çevrelerinde akşam saatlerine kadar toz taşınımı beklenmektedir.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Bolu ve Düzce çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı, doğusu çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Artvin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz ile Tokat ve Ordu çevrelerinde akşam saatlerine kadar toz taşınımı beklenmektedir.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'un kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Bölge genelinde akşam saatlerine kadar toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda akşam saatlerine kadar toz taşınımı beklenmektedir.

 



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,434 µs