En Sıcak Konular

Rahşan Ecevit liderliğe koşuyor

13 Ekim 2009 13:51 tsi
Rahşan Ecevit liderliğe koşuyor DSP'den istifa eden birçok il başkanı ve üye "Ecevitçi arayış" için Rahşan Ecevit'in yeni hareketine katıldı. Ecevit'in çalışma ofisinde yapılan açıklama şöyle:

Rahşan Ecevit’in çalışma ofisinden yapılan açıklamada, DSP’den istifa eden birçok İl Başkanının ve örgütlerinin, Rahşan Ecevit’in önderliğinde kuruluş aşamasına gelmiş bulunan ve Ecevit düşüncelerini ileriye taşıyacak olan yeni partiye destek vermek üzere bu günden itibaren “Ecevitçi Arayış” saflarına katıldıkları bildirildi.

DSP’nin kurucu Genel Başkanı, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit adına çalışma ofisinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, DSP’nin olağanüstü kurultayından bu yana Genel Merkezin bugünkü yönetimini onaylamayan birçok İl Başkanının ya görevden alındığını ya da istifa etmek zorunda bırakıldığını belirtilerek, DSP’de bu gün itibarı ile 16 İl Başkanlığının boş olduğunu kaydedildi.
Durak Karabulut’un istifasıyla boşalan Ankara İl Başkanlığına Erol Al’ın atanmasının da DSP Ankara İl Örgütünde şaşkınlıkla karşılandığını ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Erol Al daha önce DSP’den İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girmişti. Ancak, Erol Al, 16 Temmuz’daki istifası ile 57.Hükümetin TBMM’deki sandalye sayısını üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276’nın altına düşüren isim, DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit’in ‘bunlar kimi çevrelerin oyununa geliyor, tuzağına düşüyor, bunlar DSP’yi yok etmek istiyorlar’ dediği ve Yeni Türkiye Partisi’ni kuran ekibin ön saflarında yer alan isimlerden birisi olarak biliniyordu. Ne yazık ki, daha önce istifası ile DSP’yi bölerek ülkenin kaosa sürüklenmesine neden olan bu eski milletvekilinin Ankara’ya transfer edilerek Ankara İl Başkanlığına atanması Parti Tüzüğünün 6 maddesinin çiğneyerek ve Partinin en üst karar organı olan Parti Meclisi by-pas yapılarak sağlanmıştır.

Bu kişinin geçmişi bir yana, atama şekli bile partinin Ecevit çizgisinden ne denli uzaklaştığının küçük, ancak anlamlı bir örneğidir. İşte, DSP Genel Merkezinin bu tür yaklaşımlarına tepki gösteren başta Çankaya İlçe Başkanı olmak üzere Mamak, Altındağ ve Sincan İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, eski Ankara İl Başkanı, İl Saymanı ve İl yönetim Kurulu üyeleri ve bir çok DSP üyesi DSP den istifa ederek istifa dilekçelerini Genel Merkez Örgüt Kuruluna göndermişlerdir.

İstifa eden bu arkadaşlarımız Sayın Rahşan Ecevit’in önderliğinde kuruluş aşamasına gelmiş bulunan ve Ecevit düşüncelerini ileriye taşıyacak olan yeni partiye destek vermek üzere bu günden itibaren 'Ecevitçi Arayış' saflarına katılmış bulunmaktadırlar. Bu istifaları önümüzdeki günlerde diğer birçok il ve ilçe örgütlerinden yapılacak istifalar takip edecektir.”



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,841 µs