ateş püskürdü... | " /> ateş püskürdü... | "/>

En Sıcak Konular

Bahçeli Baykal'a ateş püskürdü...

13 Ekim 2009 11:43 tsi
Bahçeli Baykal'a ateş püskürdü... Partisinin grup taoplantısında konuşan Bahçeli, Ermeni protokolünü sert bir dille eleştirerek Baykal'a yüklendi.

Ermeni protokolünü sert bir dille eleştiren Bahçeli'nin hedefinde Erdoğan'a randevu veren CHP lideri Baykal var.

TESLİMİYETÇİ ANLAYIŞ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ermenistan ile imzalanan protokolü sert bir dille eleştiriyor. Bahçeli şunları söyledi: Ermenistan’la diplomatik ilişki kurulması 10 Ekim 2009’da imzalaması, törende yaşananlar bu konudaki teslimiyetçi anlayışı gözler önüne sermiştir.

TEK KELİME KARABAĞ YOK


Hükümet teslimiyetteki ısrarını sürdürerek hatasından dönme erdemini gösterememiş ve önceki gün Ermenistan ile protokolleri imzalamıştır. Karabağ’da Ermenilerin çekileceğine yönelik tek kelime yoktur. Ecdadımızı soykırımla suçlayan Ermenilere karşı ASALA’nın şehit ettiği diplomatlarımız için en küçük bir üzüntü emaresi de yoktur.

Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamada Ermenilerin Karabağ’dan çıkmalarına ilişkin sözlerinin ise hiçbir bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Başbakan’ın gayri resmi ortamda bir şart gibi sunmaya çalışması milletimizi aldatmaktan başka hiçbir şeye yaramamaktadır.

SAYIN BAŞBAKAN SORUYORUM: VEBALİNİ NASIL TAŞIYACAKSINIZ?


Bu bakana ve Başbakanı’na soruyoruz. Teslimiyet belgesini Meclis’te bekleterek tarihi gerçekleri nasıl değiştireceksiniz? O gün söylediklerinizi yutup bugün yaptıklarınızı nasıl sineye çekeceksiniz? Vebalini nasıl taşıyacaksınız?

Bütün bu sorulara vereceğimiz cevaplar bu işten kimin karlı çıkacağını gösterecektir. Bu kıskacın baskısı şimdiden hissedilmiş ve hükümet girdiği sürecin kabusların görmeye başlamıştır.

Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın sınır kapılarının açılması şartıyla, futbol maçına geleceğini açıklaması bu paniği artırmıştır. Hükümetin valisi milletimizin tepkilerini bastırmaya yönelik davranış arayışlarına girmiştir.  Ermenileri üzmemek için Azerbaycan bayrağının Türkiye’ye sokulmayacak. Ama Azerbaycan bayrağı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde. Seyircilerin seçilerek içeri alınması gibi davranışlar AKP’nin aczini göstermektedir. Hükümeti uyarmak istiyorum.

PROTOKOLE KARŞI ÇIKACAĞIZ


Bursalı'dan korkmayınız. Bursa’nın tertemiz insanlarını milli meselelerde tehdit görmeyiniz. Bursa’yı teslimiyetinize mekân olarak kullanmayınız. MHP bu şartlar altında TBMM’nin önüne geldiğinde bu protokollere karşı çıkacak, bunlara onay verilmesinin tarihi vebaline ortak olmayacaktır.

Bu ilişki şekli ve yöntemi AKP’nin alnına kazınan yeni bir kara lekedir. Başbakan’ın Ermenistan talepleri karşısında eğilip bükülemeyiz sözlerinin millet nazarında karşılığı yoktur. Hükümetin omurgası eğile büküle kırılmıştır. Hiçbir mesele karşısında yabancıların desteği dışında dik durabilmelerinin imkanı kalmamıştır.

BAYKAL'A ELEŞTİRİ


Ana muhalefet partisi liderinin postacı bugün de kapımızı çalmadı diyerek beklediği mektup geldi. Ana Muhalefet liderinin saygınlığını kaybettiğini söylediği yıkım projesiyle ilgili mektubu reddedeceği yerde bir cevapla randevu vermesi sürece dahil olmak amacıdır. Baykal bu girişimiyle AKP’ye kapılarını aralamıştır. Bugünden sonra vereceği cevap ve görüşmelerin kamera önünde yapılması da CHP’yi sürecin sonundan da kurtaramayacaktır.

ERDOĞAN ŞANTAJ YAPIYOR


Bu raporda bugün AKP ve işbirlikçilerinin dile getirdiği ve 1991’deki Erdoğan raporuna benzer tespitler bulunduğu açıktır. Çıkış kalmamıştır, Başbakan Erdoğan bu konuyu şantaja dönüştürmüştür.

Ana muhalefet liderinin kendi ifadesiyle, tutarsızlıklar içeren, tehlikeli tuzaklar barındıran bu açılım politikasında sizinle birlikte olmayacağımız sözleri açıkça olmasına rağmen, daveti tutumunu hala netleştiremediği konusunda manidar işaretler vermiştir.

Belki de böylece bağcıyla uğraşmayacaklar, üzümü beraber yiyecekler ve yıkım troykası bu yolla tamamlanacaktır.

PKK kongrelerini Avrupa’da yaparken, son kongresini Ankara’da siyasi kimlikle hükümetin güvenlik kuruluşlarının gözetiminde yapmıştır. Artık bölücülük suç olmaktan çıkmış, isyan provası yapmanın, ayrılma tehditleri savunmanın itibar gördüğü bir siyasi kangren hükümeti sarmıştır.

Yoğun bir siyasi gündemin yanı sıra ekonomi alanında da olumsuz gelişmelere şahit olunmaktadır. İstanbul’da yapılan IMF-DB toplantılarını değerlendirmek yerinde olacaktır. Küresel bir organizasyonunun ülkemizde yapılmasının olumlu bir tarafı bulunsa da, ortaya çıkanların milletimize bir hayrı olmadığını söylemek mümkündür. Gerçekleşen toplantılara damgasını vuran asıl gelişme, krizin analitik bir bakış açısıyla değerlendirilmesinden ziyade, protesto gösterileri olmuştur.

 Elbette demokrasinin gereklerinden biri de toplantı ve gösteri yapabilme hürriyetidir. Ne var ki gösteriler sonucunda ortaya çıkan manzaraların, çevreye zarar veren eylemler olarak vuku bulması doğru ve yerinde olmamıştır. Esasen IMF ve Dünya Bankası’na yönelik İstanbul’daki itirazlar gibi itiraz yapılmıştır

Ancak hiçbir suçu olmayan masum insanların yer alması, işyerlerinin zarar görmesi hoş görmeyeceğimiz bir tabloyu ortaya koymuştur.

bugün



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs