En Sıcak Konular

DİSK Başkanı: Bu bir suikast kurşunudur

13 Ekim 2009 10:43 tsi
İstanbul Şişli’de 5 Ekim günü makamında silahlı saldırıya uğrayan ve üç kurşunla vurulan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi bugün taburcu oldu. Çelebi, taburcu olurken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taburcu olurken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelebi, İçişleri Bakanı Atalay’ı eleştirdi. Saldırının “alacak” meselesi olmadığını ısrarla vurgulayan Çelebi “Bu kurşun alacak kurşunu değil, suikast kurşunudur” dedi.

İşte Çelebi’nin açıklamaları:

- İçişleri Bakanı bir açıklama yapıyor 2 saat sonra “Olay terör olayı değil siyasal olay değil.” Türkiye’de her mesele 2 saatte mi çözülüyor? Onunla ilgili genel sekreterimiz, İçişleri Bakanlığı’na DİSK’in yaşadığı sürece ilişkin mektubu sundular. Bu sorunun açıklığa kavuşmasını umuyoruz.

BU SUİKAST KURŞUNUDUR”

- Size bir daha söylüyorum. Bu kurşun ne arkadaş ne de alacak kurşunu. Yalnızca DİSK genel Başkanı’na yönelik bir suikast kurşunu. İfadesinde ayağına sıktım diyor. Herhalde beni tatile göndermek için. Kalp hastası bir insanın neresine sıkarsanız sıkın her an gidebilirdi.

- Ben öldürülseydim ne olacaktı? Ben bu kirli bilgilerle öteki dünyaya gitmiş olacaktım. Bana yapılan saldırının hiçbir ticari ve parasal nedeni yoktur. Bu şahıs derin fizyolojik sorunları yoksa, eğer birileri tarafından yönlendirilmiştir. Bir insanın bir takım insanlarla ilişkisi olabilir. Ama buna gerekçe yapılandırılarak buna kılıf uydurmanın aleti edilemez.

- Araştırılması gereken şeyde aslında bütün bu süreçlerdir. Ülkemizde pek çok cinayet işlenmiş, bunların failleri yıllarca gizlenmiştir. Burada da olay ve suç basitleştirilmek için alacak verecek kılıfı uydurulmuştur.

hurriyet



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,545 µs