Emniyet alarmda | " /> Emniyet alarmda | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye-Ermenistan maçı için Emniyet alarmda

13 Ekim 2009 10:18 tsi
Türkiye-Ermenistan maçı için Emniyet alarmda Yarınki Türkiye-Ermenistan maçı için Emniyet alarmda... İşte kritik maç öncesi alınan önlemler:

Azeri bayrağı açmak ve keçeli kalem yasak

3 bin polis kuş uçurtmayacak, Azeri bayrağı açmaya izin yok. Ermenistan Cumhurbaşkanı'na ise kestane şekeri ve iskender kebap ikram edilecek.

Türkiye ile Ermenistan arasında oynanacak Dünya Kupası grup eleme maçı için polis "teyakkuz"a geçti. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın geleceğini açıklamasıyla, güvenlik tedbirleri bir kat daha arttı. Maç günü stat ve çevresinde 3 bin polis görev yapacak. Bursa Atatürk Stadı'na Türk ve Ermeni bayrağı haricinde bayrak alınmayacak. Sarkisyan'ın korumasını üstlenen ve aralarında polis müdürünün de bulunduğu 17 kişilik özel koruma da dün sabah özel uçak ile Bursa'ya geldi. İşte kritik maç öncesi alınan önlemler:

EĞİTİMLİ KÖPEKLERLE KONTROL
 
Yarın (çarşamba günü) oynanacak maç için Atatürk Stadı protokol tribünü boyanarak yenilendi. Tribünlerdeki koltuklar yeniden gözden geçirildi. Tüm tabelaların üzeri kapatıldı. nAtatürk Stadı'nda yapılan çalışmalar bugün tamamlanacak. Çalışanlar dışarı çıkartılacak ve güvenlik görevlileri stadı eğitilmiş köpek ve dedektörlerle didik didik arayacak. nErmenistan Milli Takımı'nın Bursa'da kalacağı süre içerisinde kafileyi 300 polis koruyacak.
 
Şeref tribünü dahil stadın tüm giriş kapılarına X-Ray cihazlarından konulacak. Pet şişe içersinde su veya herhangi bir içecek kesinlikle sokulmayacak.

2 AYRI GÜVENLİK ÇEMBERİ...
 
Kafilenin gideceği ve kalacağı yerlerde çevre güvenliğini Çevik Kuvvet alacak. Devlet Büyüklerini Koruma Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi'nden görevlendirilen ekipler de kafileyi gölge gibi takip edecek.
 
Futbolcuları taşıyan otobüse eskort eşlik edecek, ayrıca geçtikleri güzergâhlar araç trafiğine kapatılacak. nMaç günü stada giriş için 2 güvenlik çemberi ve kontrol noktası oluşturulacak.

Protokol girişine de 300 kişilik çadır kurulacak. Çadırda başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan olmak üzere tüm protokole iskender kebap ve kestane şekeri ikram edilecek. Bursa taraftarı da Ermenistan heyetini misafirperverlik içinde ağırlamaya hazırlanıyor. Daha önce taraftar temsilcileri Ermeni türküsü Sarı Gelin'i hep birlikte söyleyebileceklerini belirtmişti.
 
Maç günü statta 3 bin polis görev yapacak. Bin 500 polis de, sivil kıyafetlerle tribündeki seyircilerin arasında olacak. Böylece olası bir protestoya anında müdahale edilecek. nBursa Atatürk Stadı'nda, hem maç, hem de Ermenistan Milli Takımı'nın idmanları sırasında keskin nişancılar görev yapacak. Şehirde ise olası bir provokasyona karşı, sivil ve resmi güvenlik görevlileri devamlı kontrol yapacak. Helikopterler de stat çevresinde sürekli uçuş yapacak.
 
Stada sadece Türk ve Ermeni bayraklarının girişine izin verilecek. Azerbaycan bayrağı açılmasına müsade edilmeyecek.
 

İçeriye hiçbir pankart alınmayacak. Pankart oluşturulmasını engellemek içinde el büyüklüğünü geçen kâğıtlar bile toplanacak. Pankarta karşı bir diğer tedbir de keçeli kaleme izin verilmemesi...
 
Seyircilerin kıyafetleri de incelenecek. Seyircilerin tümümün atletine de bakılacak. Üzerinde harf bulunan atlet giyen seyirciler maça alınmayacak.
 
Stat dışında başka ülke bayrağı açmak isteyenlere de emniyet güçleri müdahale edecek.

sabah



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,453 µs