200 banka kapanacak | " /> 200 banka kapanacak | "/>

En Sıcak Konular

Bu uyarıya dikkat: 200 banka kapanacak

13 Ekim 2009 10:06 tsi
Bu uyarıya dikkat: 200 banka kapanacak Rusya Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, iki yıl içinde Rusya'da birleştirme ve lisanslarının iptal edilmesi nedeniyle 200'den fazla bankanın kapatılacağını açıkladı. Kudrin, küresel mali krizin etkisiyle şimdiye kadar 42 bankanın kapatıldığını söyledi.

Promuşlennik Rossiya (Rus Sanayici) adlı dergiye özel röportaj veren Kudrin,ülkenin bankacılık sektöründe son durumunu değerlendirdi. Rusya'da bankacılık sektörünün aşamalı olarak yeniden yapılandırılacağını ifade eden Bakan Kudrin , "Önümüzdeki iki yıl içinde ortalama 100-200 arasında banka kapanır." dedi. Rusya'da bin 100'ün üzerinde banka bulunuyor.

Sektörde ani bir trend uygulamayacakları bilgisini veren Rusya Maliye Bakanı, "Mevcut mali krizin ilk yılında 42 banka kapatıldı. Bu toplam sektörün yüzde 3,7'sini oluşturuyor. Bu süreçte işlemler devam edecek. Önümüzdeki dönemde daha fazla sayıda bankaların kapatılması ve birleştirilmesi işlemlerine şahit olabilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Genelde, Rusya bankacılık sisteminin krizde ayakta kalarak istikrarlı ve etkili bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Kudrin, olağanüstü durumlar için yeterli kaynağın olduğunu hatırlattı.

İkinci çeyrekten bu yana Merkez Bankası'nın döviz kurlarına daha az müdahalede bulunma düşüncesinde olduğuna işaret eden bakan, "Rusya'nın döviz kurunun, uluslararası petrol varil fiyatları ile doğrudan ilişkili olduğunda şüphe yok." tespitini yaptı. Küresel ekonomik krizin sektörlerin dışında, siyasi ve sosyal alanları da etkilediğini kaydeden Kudrin, buradan çıkışın da tüm boyutları ile sorunun ele alınmasına bağlı olduğunu söyledi.

Cihan



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,065 µs