Türkiye teşekkürü | " /> Türkiye teşekkürü | "/>

En Sıcak Konular

Medvedev'e Türkiye teşekkürü

13 Ekim 2009 09:51 tsi
Medvedev'e Türkiye teşekkürü Türkiye ile Ermenistan arasında Zürih'te imzalanan protokolün ardından Ermenistan Cumhurbaşkanı Sej Sarkisyan Moskova'ya ani bir ziyaret gerçekleştirdi.

 Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'le Gorki başkanlık rezidansında bir araya gelen Sarkisyan, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesinde Rusya'nın sağladığı katkıdan dolayı teşekkür etti. Sarkisyan konuşmasında, "Ben Rusya yönetimine ve kişisel olarak şahsınıza Türkiye ile ilişkilerin gelişmesinde sağladığınız katkıdan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Rusya ile Ermenistan ilişkilerinin güçlendirilmesinin iki ülkenin de yararına olacağını kaydeden Medvedev, "Bu konuda gösterdiğiniz çaba için de ben teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı. Son üç yıllık dönemde ekonomi, askeri işbirliği ve sosyal konularda iki ülke ilişkilerinde önemli gelişme sağlandığını kaydeden Ermenistan Cumhurbaşkanı, iki ülkenin görüşülmesi gereken geniş bir gündem olduğunu belirtti. Sarkisyan, Azerbaycan'la Ermenistan arasında yürütülen Yukarı Karabağ görüşmelerinde Moskova'nın verdiği desteğe de teşekkür ettiğini söyledi.

TÜRKİYE'YE MAÇ İZLEMEYE GİDECEK

Sarkisyan'ın Türkiye'ye maç izlemeye gitme kararını açıklamasının ardından gerçekleştirdiği Moskova ziyareti kritik olarak değerlendiriliyor. Türkiye-Ermenistan milli takımları 2010 Dünya Kupası elemeleri çerçevesinde Bursa'da karşı karşıya gelecek. Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün maç davetine Moskova'ya hareketinden önce olumlu cevap vereceğini açıkladı. Erivan'da basına açıklamada bulunan Sarkisyan, Gül'ün davetini kabul etmemek için ciddi bir neden olmadığını, iki gün içinde olağanüstü bir gelişme olmazsa Bursa'ya giderek Ermenistan milli takımını destekleyeceğini söyledi.

Moskova'nın çevresinde bulunan Gorki devlet başkanlığı rezidansında bir araya gelen Medvedev ve Sarkisyan askeri ve ekonomik işbirliklerini ele aldı. Ziyaretin Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in daveti üzerine gerçekleştiği kaydediliyor. Kremlin kaynakları Ria Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, iki liderin askeri işbirliği, ikili ticaret ve enerji alanında ortak projeleri müzakere edeceklerini belirtmişti.

Kaynak yaptığı değerlendirmede, "Ekonomik krize rağmen Rusya- Ermenistan dış ticaretinde lider konumunu koruyor. Düzenli olarak gerçekleşen siyasi diyaloglar Rusya-Ermenistan ilişkilerine önemli bir ivme kazandırıyor." dedi. 2009'un ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 gerileyen ikili ticaret, toplam 428 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Moldova'nın başkenti Kişinev'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le ikili ve üçlü iki zirve gerçekleştiren Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Moskova ile ilişkilere önem veriyor. Bağımsız Devletler Topluluğu'nun dışında Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyesi olan Ermenistan, 'Hızlı Hareket Gücü'nde de yer alıyor. Moskova ile Erivan arasında mevcut askeri anlaşmalara göre, Ermenistan'ın sınır güvenliğini Rusya sağlıyor.

Cihan



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs