En Sıcak Konular

Karan'ın dosyası nasıl görmezden gelindi?

13 Ekim 2009 09:43 tsi
Önceki gece Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Telegol programı yine gündemi sarstı...

Ancak programda Türk futbolu için çok tehlikeli olacak korkunç bir iddia ortaya atıldı. Bundan 1.5 yıl önce federasyondaki işine son verilen sekreter Nihan Öztürk’ün, “Görüntüleri daha önce vermeyi düşündüm. Başka bir gazeteci arkadaşıma verdim. Ama o kendi çıkarları doğrultusunda yay›nlamadı. Bir kulübün yöneticisinin Hukuk Kurulu’na baskı yapmak için aldığını duy dum. Baskı için aldılar Kaseti ver diğim gazeteci Tahir Kum. O da bir kulübün yöneticisine vermiş. O yönetici de Hukuk Kurulu’na ken di takımı lehinde kararlar çıkması için baskı yapıyormuş” ifadelerini kullandı.

Hiçbir bedel almadan kaseti getir diğini ifade eden Öztürk, “Mağdur duruma düşürüldüğüm için böy le bir yo la başvurdum. Tazminat alacağız Mahkemede işe geri dönüşümü kazandım. Ama daha son ra davayı temyize götürdüler. Ben ve birkaç arkadaşım tazminatlarımızı alamadık. Federasyon yakında yine tazminat ödeme rekoru kıracak. Kimseye şantaj yapmadığını dile getiren Öztürk, “Gönül ilişkim olmadı. Ama Toprak Center’da bulunan Disiplin Kurulu odasında avukatlar dan bana birliktelik teklif eden oldu. Reddettiğimde ise ‘Sadece bir kere deneyelim’ dedi.

Ses bana ait Bu görüntüler toplantı aralarında çekildi. Bazen toplantı lar gece yarılarına kadar sürüyordu. Görüntüler deki ses benim sesim. Toplantı araları nda yemek yeniyor. Hukuk Kurulu’nun yaptığı sevkler Disiplin Kurulu’na gidiyor.

Genelde toplantı aralarında bira ve şarap içerlerdi. Servis yapmadım Alkol şişelerini çantalarında getiriyorlardı. Toplantı aralarında alıyorlardı. Ben onlara hiç serviste bulunmadım. Hukuk Kurulu’nun görevi; gelen raporları değerlendirip Disiplin Kurulu’na sevk ediyor.

Başkan Prof. Dr. İlhan Helvacı. Galatasaray İkinci Başkanı Mehmet Helvacı’nın kardeşi. Orada ben onların konuşmasını kaleme alıyor sonrada basına gönderiyorum” ifadesini kullandı.

KARAN'IN DOSYASI GÖRÜLMEMİŞ

Öztürk’ün iddialarından birisi de şu: Geçen sezon Galatasaray’da cezalı olduğuhal de saha için de gezen Ümit Karan’ı gözlemciler rapor etti. Ancak dosya, gelen bir talimat la kayboldu!..

Telegol programında bomba açıklamalarda bulunan Nihan Öztürk, bir çarpıcı iddiada geç tiğimiz se zon Galatasaray ’da oyna yan Ümit Karan hakk›nda bulundu. Öz türk, Ümit Karan’ın geçtiğimiz sezon kart cezalısı olmasına rağmen bir lig maçında saha içinde dolaşıp arkadaşlarıyla sohbet ettikten sonra tribüne çıktığını hatırlattı. Helvacı’nın kardeşi Gözlemcilerin durumu fark edip rapor ettiklerini anlatan Öztürk, yukarı dan gelen talimatla Hukuk Kurulu’nun dosyayı Disiplin Kurulu’na göndermeyerek göz önünde bulundurmadığını iddia etti. Aynı zamanda; Galatasaray 2. Başkanı Mehmet Helvacı’nın kardeşi Hukuk Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Helvaıcı’nın, Karan’a ceza verilmesine engel olduğu imasında da bulundu.

bugün



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,683 µs