En Sıcak Konular

Emniyet sözcüsü: Bana bilgi gelmiyor

0 0 0000 00:00 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Hrant Dink Cinayetine ilişkin yoğun sorulara, “Hrant Dink suikasti adli yönden savcılarımız, idari yönden de müfettişlerce soruşturulmakta. Bu nedenle ben açıklama yamayacağım. Bana da zaten bu konuda bilgi gelmiyor"

Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi’nde haftalık bilgilendirme toplantısında soruları yanıtlayan Sözcü İsmail Çalışkan, Ogün Samast’ın cep telefonunun Samsun’da yakalandıktan sonra kaybolduğuna dönük iddiaları hatırlatması üzerine bu konuda da herhangi bir bilgiye sahip olmadığını ancak müfettişleri her türlü araştırmayı yürüttüğünü bildirdi.

“İkinci bir kaset çıktı. Kurumlar arasında bir çatışma mı var?ö sorusu üzerine de Çalışkan kurumlar arasında herhangi bir çatışmanın olmadığının altını çizdi. Çalışkan, “Çalışmaları gayet güzel sürdürüyoruz. Aramızda herhangi bir çatışma yoktur. İkinci kasetle ilgili cevaplar soruşturma neticesinde aydınlanacak. Kasetleri sızdıranlar art niyetli"açıklamasında bulundu.

“BANA BİLGİ GELMİYOR" “Hrant Dink’e koruma verilmediği için Emniyet Müdürü’nün ihmali var mıdır?"sorusuna da Çalışan, “Soruşturma henüz bitmedi. Sorumlu varsa müfettişler gereğini yapar." diyerek, “Hrant Dink suikasti adli yönden savcılarımız, idari yönden de müfettişlerce soruşturulmakta. Bu nedenle ben açıklama yamayacağım. Bana da zaten bu konuda bilgi gelmiyor" şeklinde konuştu.

PKK Fransa ve Belçika’da sürdürülen PKK’nın üst düzey yöneticilerine yönelik Ahtapot Operasyonu’nu hakkında bilgi veren Çalışan, örgütün yıllardır Avrupa’da uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını ve haraç topladığını hatırlattı. Çalışan, “Bazı ülkeler terör örgütünün uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını ve haraç topladığını bile bile PKK’yı koruyorlar. Bu ülkelerce örgüt üyelerine siyasi sığınma olanakları tanındığını da biliyoruz." dedi.

Türkiye’nin PKK’ya siyasi ve mali desteğinin sona erdirilmesi yönünde tüm kurumlarıyla ulusal ve uluslar arası alanda yoğun bir baskı oluşturduğunu kaydeden Sözcü Çalışkan, “Terörizmi yok etmek için örgütün faaliyetlerine hiçbir şekilde müsamaha gösterilmemesini ve mali desteğin kesilmesini sağlamak için her platformda girişimlerimiz sürdürülmektedir" şeklinde konuştu.

İnterpol Daire Başkanlığı tarafından operasyonlarla ilgili Fransa ve Belçika’dan bilgi istendiğini söyleyen Sözcü, sürdürülen operasyonları son derece olumlu gelişmeler olarak değerlendirdi. Çalışkan “PKK’ya yönelik örgütün faaliyette bulunduğu diğer ülkelerce de yapılmasını bekliyoruz" edi.

Milliyet



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,075 µs