En Sıcak Konular

Bağış: Baykal'ın cevabında aynı nezaket yok

12 Ekim 2009 22:03 tsi
Devlet Bakanı Egemen Bağış, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektubu görmediğini belirterek, "Sadece arkadaşlarıma sordum ve Başbakan'ın yazdığı nezakete eş nezaketi içermiyor dediler" şeklinde konuştu.

AKP'nin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kürt Açılımı" ile ilgili mektubuna verdiği yanıt da "aynı nezaketi" görmediği bildirildi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, mektubu görmediği için yorum yapamayacağını belirterek "sadece arkadaşlarıma sordum ve Başbakan'ın yazdığı nezakete eş nezaketi içermiyor dediler" şeklinde konuştu

Egemen Bağış, İspanya Milli Günü dolayısıyla Shoreton Otel'de düzenlen resepsiyonda gazetecilerin Deniz Baykal'ın cevap mektubuna ilişkin soruları üzerine, mektubu görmediği için yorum yapamayacağını söyledi. Bağış, "Sayın Başbakanımız bu konuda yorum yapacak herhalde. Görmediğim mektupla ilgili yorum yapmam" dedi.

Bağış, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, "Görmedim cevabı. Sadece arkadaşlarıma sordum ve Başbakan'ın yazdığı nezaketle eş nezaketi içermiyor dediler" karşılığını verdi. Bu duruma üzüldüğünü ifade deden Bağış, şöyle devam etti:

"Ülkemizi Avrupa standartlarına yükseltmeye çalışan bir kişi olarak, genç bir siyasetçi olarak en azından aynı nezaket standartlarını tutturmasını beklerdim. Ama dediğim gibi ben mektubu görmedim. Gören arkadaşlar bana yaptıkları yorum bu oldu: Sayın Başbakan'ın mektubundaki nezaketin karşılığını bu mektupta biz göremedik dediler. Ben üzüldüm bir parça. Ümit ediyorum ki arkadaşlar yanılmışlardır. Aynı nezaket ölçüsü içerisindedir."

Egemen Bağış, hükümetin projesiyle ilgili insanlarda bir kafa karışıklığının bulunduğuna dikkat çekilmesi üzerine, " Herhalde mecliste konuştuğumuz zaman herkesin kafası netleşir" ifadesini kullandı.

Bu meselenin Türkiye'nin meselesi olduğunu da vurgulayan Bağış, " Eğer diyaloğu oluşturmaya zorlanıyorsak o zaman sorunları aşamayız" dedi.

Projenin detaylarının bir kısmının meclise geleceği zaman açıklanacağını ifade eden Bağış, bir kısmının da hep birlikte oluşturulacağına dikkat çekti.

anka



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,556 µs