şok bulgular | " /> şok bulgular | "/>

En Sıcak Konular

Şüpheli ölümde şok bulgular

12 Ekim 2009 19:03 tsi
Şüpheli ölümde şok bulgular Aylar önce Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi'nin 13 yıllık başkanı Behçet Oktay'ın ölümü şaşkınlık yarattı. Cinayet mi intihar mı tartışmalarına yol açtı. Oktay'ın otopsi raporunda yer alan iki bilgi tartışmaları yeniden alevlendirecek...

Türkiye aylar önce Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi'nin 13 yıllık başkanı Behçet Oktay'ın ölümüyle sarsıldı. Olayın cinayet mi, intihar mı olduğu tartışması aylarca sürdü. Soruşturma dosyası da intihar olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Habertürk, Behçet Oktay'ın otopsi raporuna ulaştı. Raporda iki şok bilgi var. Oktay'ın göğüs kafesinde ölümünden önce oluştuğu tahmin edilen 7 kırık tespit edildi. İdrarında da kokain bulgusuna rastlandı.

İNTİHAR MI CİNAYET Mİ?

Eski Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın ölümü üzerindeki sır perdesi halen aralanmadı. Behçet oktay Şubat ayında Ankara'da üç arkadaşıyla beraber bir restoranda yemek yedikten sonra mekandan ayrıldı. Yanında bir arkadaşı vardı. Arkadaşının ifadesine göre, morali bozuktu.  Bindikleri araç Dikmen'de kara saplandı. Oktay sinirlenerek dışarı çıktı ve belinden çıkardığı silahı başına dayayıp intihar etti.

Ailesi intihara inanmadığını açıkladı. Çünkü Behçet Oktay solaktı ve başına sağ eliyle, üstelik alın hizasından değil, sağ kulak arkasından ateş etmişti.

Oktay'ın canına kıydığı açıklandı ancak Habertürk'ün ulaştığı adli tıp raporu olaydaki cinayet şüphesinin ortadan kalkmadığını gösteriyor.

Çünkü adli tıp raporuna göre Oktay'ın vücudunda tam 7 ayrı kırık vardı.

Peki raporda dikkat çekilen bu kırıklar ne anlama geliyor?

Adli tıp uzmanlarına göre kırıkların, Behçet Oktay'ın ölümünden önce oluşması ihtimali var.  Bir ihtimal de Oktay'ın hastaneye götürüldüğünde hayati fonksiyonları durmasına rağmen, verilen elektro-şokun kırıklara yol açmış olması. Ancak uzmanlar kırık sayısının fazlalığına dikkat çekerek bu ihtimali zayıf buluyor.

Ve rapordaki ikinci önemli bulgu. Otopsi sırasında Behçet Oktay'ın kan ve iç organ örnekleri de alındı. Alkol ile uyuşturucu incelemesi yaptırıldı. İdrarındaki incelemeden ise dikkat çekici bir sonuç çıktı. Oktay'ın idrarında kokain ve metabolitleri çıktı. Oktay'ın yakın arkadaşları onun hiçbir zaman uyuşturucu almadığı görüşünde. İntihar ettiğini düşünenler ise tahlillerdeki alkol ve kokain bulgularını kanıt olarak gösteriyor.

Behçet Oktay tam 13 yıl Özel Harekat Dairesi Başkanlığı yaptı. Susurluk kazasından sonra görevden alınan İbrahim Şahin'in yakın çalışma arkadaşıydı ve ondan sonra bu görevde kaldı. Oktay'ın adı, eski çalışma arkadaşı İbrahim Şahin'in ergenekon soruşturmasında tutuklanmasına neden olan suikast timleri olayıyla gündeme geldi.

İddiaya göre İbrahim Şahin "s - 1" adlı suikast timini özel harekatçılardan kurmuş, bu timlerdeki kişileri seçmek için Behçet Oktay'dan yardım almıştı..

Behçet Oktay'ın ölümü'yle ilgili herhangi bir yargılamaya gerek olmadığı sonucu çıkmıştı. Behçet Oktay'ın avukatları ve ailesi şimdi bu karara itiraz etmeye hazırlanıyor...

haberturk



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs