En Sıcak Konular

Ahilik Haftası kutlanıyor

12 Ekim 2009 18:10 tsi
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB), bir hafta devam edilecek olan Ahilik Kültür Haftası kutlamalarını başlattı.

Ahi Evran Zaviyesi'nde başlayan kutlamalar çerçevesinde KESOB tarafından Yılın Ahisi seçilen hayırsever işadamı Ali Rıza Özderici'ye törenle Ahilik Kaftanı giydirildi.   

Talas Caddesi üzerindeki Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi önünde gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri mehter takımı konseri ve halk oyunları gösterisi ile başladı. Törenin ilk konuşmasını yapan KESOB Başkanı Mehmet Ali Çevrim, Ahilik yapısının, esnaf ve sanatkarın iç teşkilatlanmada din ve ahlak kurallarına bağlılığı anlamına geldiğini söyledi. Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Türkiye'de Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu, fakat yapılan etkinlik ve tanıtımlarla Kayseri'nin ahilikte önde gelen şehir konumunda olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından Ayşe Baldöktü Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından hazırlanan 'Şed Kuşatma' töreni yapıldı. Daha sonra Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Kayseri'de yılın ahisi seçilen hayırsever işadamı Ali Rıza Özderici'ye, törenle Ahilik Kaftanı giydirildi ve plaket takdim edildi. Özderici, yılın ahisi seçilmekten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Yaklaşık 800 yıl önce tamamen bizim kültürümüzün bir eseri olarak ortaya konmuş olan Ahilik değerlerinin, bugün modern dünya ülkeleri tarafından isim değiştirilerek yeniden bizlere sunuluyor olmasından dolayı büyük üzüntü içerisindeyim. Bugün bütün kalite güvence sistemlerinin kökeni özü bizim Ahilim kültürümüze dayanıyor." diye konuştu.

Ahilik onur ödülü ve Ahilik hizmet ödüllerinin verilmesinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nce mesleğinde başarılı 2009 yılı 'en olgun', 'en genç' ve 'kadın esnaf'ına plaket verildi. Program, davetlilerin Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatkârlar Müzesini gezmesiyle sona erdi.

cihan



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs