korktuğu tek şey! | " /> korktuğu tek şey! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'ın korktuğu tek şey!

12 Ekim 2009 17:42 tsi
Baykal'ın korktuğu tek şey!
Baykal artık "Erdoğan'la gece 03'te bile olsa görüşürüm" diyor. Yalnız görüşmek istiyor. Ancak korktuğu bir şey var. Kendi açıkladı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılması planlanan görüşmesinin kayıt altına alınmasını önerdi ve bu kaydın, Erdoğan ile kararlaştıracakları bir zamanda yayımlanabileceğini söyledi.

DOLMABAHÇE GİBİ OLMASIN

Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dolmabahçe görüşmesinin ardından yapılan yorumları, çıkan haberleri anımsatarak, Erdoğan ile görüşmesinin kayıt altına alınmasının önemine işaret etti.

KAYDIN NASIL YAPILACAĞINA BİRLİKTE KARAR VERİRİZ

Görüşmenin, nasıl bir sistem ile kayıt altına alınacağının kararlaştırılabileceğini ifade eden Baykal, bu kaydın da Erdoğan ile alacakları karar sonrasında yayımlanabileceğini söyledi. Baykal, ''Bu kayıtlar ister 3 gün sonra yayımlanır, isterse çok daha sonra'' dedi.

GECE 03:00'DA BİLE GÖRÜŞÜRÜM

Başbakan Erdoğan'ın açılımın bir an önce Meclis gündemine gelmesinde yarar gördüğüne ilişkin açıklamasını anımsatan Baykal, bu nedenle mektubunu, vakit kaybetmeden hafta başında gönderdiğini söyledi.

Baykal, mektubu gönderdiği bugünden itibaren Başbakan ile görüşmeye hazır olduğunu belirterek, ''Ne zaman görüşmek isterse, sadece tarihi ve saati bir gün önceden söylemesi kaydıyla ben her zaman hazırım. Hatta saat 03.00'de görüşürüm derse, ben de ona göre hazırlanırım'' dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, bu haftaki programını, Erdoğan'dan gelecek yanıta göre ayarlayacağını, görüşmenin de büyük bir olasılıkla CHP Genel Merkezinde yapılacağını belirtti.


DOLMABAHÇE'DE NE OLMUŞTU?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2007 yılında dönemin Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la Dolmabahçe Sarayı'nda görüşme bir görüşme yapmıştı.

İçeriği hiçbir zaman medyaya açıklanmayan bu görüşmeye ilişkin basında çok sayıda spekülasyon yapıldı.

Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar o görüşmede Başbakan'ın Yaşar Büyükanıt'ı önüne bazı belgeler koyarak susturduğunu iddia etmişti. Sağlar'a göre; o dosyada Yaşar Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt'ın yaptığı harcamalar yer alıyordu ve Başbaran halen yolsuzluktan tutuklu bulunan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil'in sonunu ima ediyordu.

Büyükanıt bu iddia nedeniyle mahkemeye başvurdu ve Sağlar'ı tazminata mahkum ettirdi.

Ancak görüşmelerin içeriği hiçbir zaman ortaya çıkmadı.

Başbakan Erdoğan’ın NTV’de 2007 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe’de yaptığı görüşmenin kendisiyle mezara gideceğini, ancak Büyükanıt'ın açıklaması halinde kendisinin de konuşacağını söylemişti.
 



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs