En Sıcak Konular

Asker polise silah çekti

12 Ekim 2009 15:12 tsi
Jandarmadan yardım isteyen polis, dehşet verici bir olayla karşılaştı. Asker, polisin üzerine namluları çevirdi.

Adam kaçıran bir zanlıyı kovalayan polis ekibi, jandarmadan yardım istedi. Timiyle birlikte operasyon bölgesine giden başçavuş, "Burası bizim sorumluluğumuzda, karışmayın" deyip polislere silah doğrulttu. Bunlar yaşanırken zanlı kaçtı.

Mardin Kızıltepe'de yaşayan Hafize Kino, 27 Eylül'de polise giderek eşi Mehmet Kino'nun kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını bildirdi. Kino'nun telefonla arayan bir kişinin 25 bin lira fidye istediğini söylemesi üzerine polis harekete geçti. Olayla ilgili Emniyet Amiri Turan Ş. görevlendirildi ve kadına fidyecilerle konuşarak parayı getireceğini söylemesini istedi.

Fidyeci, birkaç saat sonra Kino'yu arayarak "Kızıltepe-Mardin otobüsünde buluşalım parayı ver, ben de kocanın yerini söyleyeceğim" dedi. Kadın durumu polise bildirirken polis amiri, 7 kişilik ekibiyle operasyon hazırlığı yaptı, Kızıltepe Jandarma Komutanlığı'nı da arayarak bilgi verdi.

'Hepsini vurun' emri

Fidyeci, otobüsün sivil plakalı polis arabaları tarafından takip edildiğini anlayınca Kızıltepe kırsalındaki bir mısır tarlasının yanında otobüsten atladı ve kaçmaya başladı. Şahsı kovalayan ekip, Jandarma Karakolu'nun yakınında olduklarını fark ederek jandarmadan yardım istedi. Bir süre sonra bir tim askerle gelen Başçavuş Haydar A, polisleri tanımasına rağmen "Burası sizin bölgeniz değil burayı terk edin" diye tepki gösterdi. "Burada at oynatamazsınız" diye bağıran başçavuş, gitmemeleri durumunda zor kullanacağını belirterek polisleri tehdit etti. Yaşanan tartışma sırasında başçavuş, askerlerine emir vererek tüfeklerini polislere doğrultturdu. Bu sırada bir polis memuru da tabancasını Haydar A'ya yöneltti. Emniyet Amiri Turan Ş, askerlere "Komutanınıza itaat etmeyin bu yaptığınız suç" diye bağırdı. Başçavuş ise askerlerine "Vurun hepsini" emrini verince polisler olay yerini terk etmek zorunda kaldı. Zanlı da kayıplara karıştı.

Kaynak: Bugün 



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs