En Sıcak Konular

DTP'li Sebahat Tuncel'den kaos uyarısı

12 Ekim 2009 14:55 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DTP'nin siyaset dışı bırakılması halinde Türkiye'de yaşanacak kaos ve gerilimden sorumlu olmayacaklarını söyledi.

İnsan Hakları Derneği üyelerinin destek ziyaretinin ardından DTP İstanbul İl binası önünde konuşan Tuncel, DTP'li milletvekillerinin zorla mahkemeye getirilmesi konusunda da, "Biz milletvekilleri olarak veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur. Söylediğimiz şeyleri bilerek ve isteyerek söylemişizdir. Dokunulmazlık kalkacaksa 550 milletvekilinin de dokunulmazlığı kaldırılmalıdır. " dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, parti yönetici ve milletvekillerine yönelik yapıldığı öne sürülen baskıları protesto için DTP İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, DTP'nin kurulduğu günden bu yana çeşitli baskılarla karşılaştığını belirterek, milletvekillerini de kapsayan bu baskılarla topluma gözdağı verilmeye çalışıldığını öne sürdü. DTP millevekillerinin mahkemeye zorla getirilmesi kararı ile ülkede kaos ortamı oluşturulmak istendiğine dikkat çeken Yoleri, insan hakları savunucuları olarak TBMM'nin DTP'li milletvekilleri üzerindeki baskıyı kaldırması için biran önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

İHD Şube Başkanının ardından bir konuşma yapan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İHD'lilere desteklerinden ötürü teşekkür etti. Türkiye için DTP'nin şart olduğunu düşündüğünü dile getiren Tuncel, farklı seslerin TBMM'de temsil edilmesi gerektiğini söyledi. DTP'ye yönelik baskılardan bahseden Tuncel, DTP milletvekillerinin zorla mahkemeye getirilmesi olayının sadece DTP'nin değil TBMM'nin de sorunu olduğunu ifade etti.

DTP'nin Türkiye'de 'ötekilerin' sesi olduğunu kaydeden Tuncel, "Kürt sorunun çözümünde DTP kilit partidir. Kürtlerin destek verdiği bir partiyiz. Biz milletvekilleri olarak veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur. Söylediğimiz şeyleri bilerek ve isteyerek söylemişizdir. Bu konuda öylesine söylenmiş sözler değildir. Neden söylediğimizi de biliyoruz. Hesabını da veririz. Ama mesele bizim mesele değil. Yani bu konuda dokunulmazlık kalkacaksa 550 milletvekilinin de dokunulmazlığı kaldırılmalıdır. AKP, CHP ve MHP milletvekillerinin dokunulmazlıkları korunurken DTP'ye dokunulmazlık uygulanmaması ayrımcılıktır. Şunu net söyleyebilirim ki, başından beri DTP' ye dokunulmazlık uygulanmıyor. Bizim davalarımız hala devam ediyor. Diğer milletvekillerinin davaları durdurulduğu halde DTP milletvekillerinin devam ediyor. Buna karar verecek olan TBMM'dir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin kriz ve kaos ortamına sürüklendiğini öne süren Tuncel sözlerini şöyle sürdürdü: "Tam da demokratik açılımın konuşulduğu, kürt sorununun çözümü konusunda önemli bir kamuoyu oluştuğu sırada bu Türkiye'yi ileriye götürmez, geriye götürür. Biz sorumluluk gereği devleti, yetkilileri, AKP hükümetini bir kez daha uyarıyoruz. Bu sorun eğer tıkanırsa ve DTP siyaset dışına itilirse yaşanacak olan kaos ve gerilimden biz sorumlu olmayacağız. Türkiye de belki de çok daha geriye gidecektir. Bu açıdan bunların görülmesi gerekir. "

Sebahat Tuncel'in konuşmasının ardından grup olaysız dağıldı.

Cihan



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,771 µs