En Sıcak Konular

İşte Deniz Baykal'ın Erdoğan'a yanıtı

12 Ekim 2009 14:16 tsi
İşte Deniz Baykal'ın Erdoğan'a yanıtı
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı yanıt mektubu Başbakanlığa gönderildi. CHP'den gönderilen yanıt mektubunda 'Demokratik Açılım' sürecine şu cevabı verdi.

Alınan bilgiye göre, Baykal'ın, Başbakan Erdoğan'ın içinde görüşme talebinin de bulunduğu mektubuna yanıtı bir parti görevlisi tarafından Başbakanlığa götürüldü.

CHP'den gönderilen yanıt mektubunda ''Demokratik Açılım'' sürecine, 1989 yılında başkanlığını Deniz Baykal'ın yaptığı komisyon tarafından hazırlanan rapor temel alınarak niçin ve hangi noktalarda itiraz edildiğine yer veriliyor.

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Baykal'a geçen perşembe günü çalışmaları süren ''Demokratik Açılım''a ilişkin, içinde görüşme talebinin de bulunduğu bir mektup göndermişti.

İŞTE BAYKAL'IN YANITI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği yanıt mektubunda, ''Önümüzdeki bir hafta içinde bir gün önceden bildirmeniz halinde uygun göreceğiniz herhangi bir saatte CHP Genel Merkezi'nde sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağım'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği yanıt mektubunda, ''Önümüzdeki bir hafta içinde bir gün önceden bildirmeniz halinde uygun göreceğiniz herhangi bir saatte CHP Genel Merkezi'nde sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağım'' dedi.

Baykal, 6 sayfadan oluşan mektubunun yanı sıra, ''Doğu ve Güneydoğu Sorunlarına Bakış ve Çözüm Önerileri-1989'', ''Türkçe'den Farklı Dillerin Kullanılması Hakkında Kanun Teklifi-1991'' ve ''CHP Programı'ndan Doğu ve Güneydoğu Sorunları Hakkında Bölümler-2008'' başlıklı üç raporu da Başbakanlığa gönderdi.

Baykal mektubuna, Başbakan Erdoğan'ın görüşme arzusunu da ifade eden mektubu aldığını ve bu vesileyle bu konudaki bazı tespit ve değerlendirmelerini açık bir dille kendisine iletmenin yararlı olabileceğini düşündüğünü belirterek başladı.

Mektupta Baykal, açılımın içeriği, çerçevesi ve ilkeleriyle ilgili herhangi bir somut açıklamanın yapılmamış olmasının, müphemiyetin arkasında nelerin hedeflenip, saklandığı sorularını davet ettiğini, bunun da milletin tedirginliğini, kaygılarını hızla artırdığı tespitini yaptı.

Konuya ilişkin görüş ve önerilerini aktaran Baykal, yanıt mektubunu, ''Önümüzdeki bir hafta içinde bir gün önceden bildirmeniz halinde uygun göreceğiniz herhangi bir saatte CHP Genel Merkezi'nde sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağım'' sözleriyle tamamladı.

aa



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs