diş gösterince imzayı attı | " /> diş gösterince imzayı attı | "/>

En Sıcak Konular

Rusya diş gösterince imzayı attı

12 Ekim 2009 13:36 tsi
Rusya diş gösterince imzayı attı "Eduard! açıklamasız protokolün imzalanmasına razı ol"

usya'da yayınlanan Kommersant gazetesi, Türkiye ile Ermenistan arasında tarihi olarak nitelenen protokolün imzalanmasında yaşanan açıklama krizini Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan'a gönderdiği notun çözdüğünü yazdı. Delegasyondan elde ettiği bilgiyi açıklayan gazete, Lavrov'un Ermenistan dışişleri bakanından imza töreni sonrası yapılacak açıklamalardan vazgeçmesini, sadece seremoni ile yetinilmesini istediğini ifade etti.

"Sergey Lavrov'un önerisi ile Türkiye ve Ermenistan sessiz kalmada anlaştı" başlıklı haberde Kommersant, "Diplomatik ilişkilerin kurulması ve 1993 yılından bu yana kapalı olan sınırın açılmasını öngören protokol Türkiye ile Ermenistan İsviçre'nin Zürih kentinde imzalandı. Protokolü Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan parafe etti. Rusya, ABD, Fransa, Slovenya dışişleri bakanları ve Avrupa Birliği Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana Türkiye-Ermenistan dostluğunu kutlamak için törende hazır bulundu. Ancak tarihi olarak nitelenen anlaşma son dakika krizi ile riske girdi." bilgisini verdi.

Ermenistan'ın Türk tarafının açıklamasında Yukarı Karabağ konusu ile anlaşmaları ilişkilendirmesine ve tarih komisyonları ile ilgili atıfta bulunmasına karşı çıktığını kaydeden gazete, "ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton imza töreninin bir skandala dönüşmemesi için tarafları iknaya çalışırken, Sergey Lavrov, Javier Solana, Bernard Kouchner ve Samuel Zbogar Rusya-Almanya maçını izliyordu. Maç tamamlandı, ancak Nalbantyan ve Davutoğlu'nun beklenen imza töreni gerçekleşmedi. Yerel saatle 20:00'da taraflar sorunu henüz çözemedi. Protokol ya imzalanacak ya da tören iptal edilecekti." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda yer alan bir delegasyondan aldığı bilgiyi aktaran gazetede şu ifadeler yer aldı: "Tam bu noktada Lavrov, Nalbantyan'a kısa bir not yazdı. Sadece altı kelimeden oluşuyordu: "Eduard! açıklamasız protokolün imzalanmasına razı ol." " Lavrov'un notuna Solana, Kouchner ve Zbogar da imza koydu. Gazete, notun ulaştırılmasından yaklaşık bir saat sonra Nalbantyan ve Davutoğlu'nun sessiz bir şekilde protokolü imzaladıklarını ve sessiz bir şekilde salondan ayrıldıklarını hatırlattı. Kommersant kaynağı, Lavrov'un gönderdiği notun bir kopyasının da kendilerinde olduğunu açıkladı.

Cihan



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs