En Sıcak Konular

Adalet Bakanı'ndan Ceylan'ın ölümüyle ilgili açıklama

12 Ekim 2009 11:36 tsi
Adalet Bakanı Ergin: Ceylan Önkol'un ölümü ile ilgili kriminal inceleme devam ediyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ceylan Önkol'un ölümüne neden olan patlayıcının türünün tesbiti için kriminal incelemenin devam ettiğini söyledi. Ergin, "Bir hadise yaşanmışsa bunun sebebi ortaya çıkarılmalı, gerçekleri toplum öğrenmeli." dedi.

Bakan Ergin, Ceza İnfaz Kurumlarında Üretilen Ürün ve El Sanatları Sergisi'nin açılışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde hayatını kaybeden Ceylan Önkol'un ölümüyle ilgili soruşturmanın ne aşamada olduğu yönündeki bir soruya Ergin, "Kriminal labrotuvarda patlayıcının türü belirlenmeye çalışılıyor. Bu soruşturma evresinde sağlıklı bir soruşturma yapılsın, ondan sonra değerlendirme yapalım. Sağlıklı soruşturma yapılmadan varacağınız hükümler doğru olmayabilir. Dolasıyla kimseyi zan altında bırakmayalım. Soruşturma savcılığımız tarafından yapılıyor." dedi.

'Soruşturma bugün sonuçlanır mı ?' sorusuna ise Ergin, "Bugün sonuçlanır demem mümkün değil. Çıkma ihtimali olabilir. Kriminal laboratuvarın sonuçlanır, bugün gelir, gelmez onu bilmiyorum. Savcılığımız titiz bir şekilde çalışmayı yürütüyor. Gerçekleri bütün Türkiye bilsin. Bu bir adli vaka, örtülmek durumunda değil. Bir hadise yaşanmışsa bunun sebebi ortaya çıkarılmalı, gerçekleri toplum öğrenmeli. Gerçekler ortaya çıkmadan da hiç bir peşin hükümle kimseyi de suçlu ilan etmek, kimseyi itham etmek doğru bir yaklaşım olmaz. Onun için bir sabredip bekleyeceğiz, gerçekler ortaya çıkacak." diye konuştu.

"İMRALI KÜÇÜK BİR CEZAEVİ OLACAK"

İmralı Cezaevi'ne gönderilecek mahkumlarla ilgili çalışmaların ne durumda bulunduğuna yönelik bir başka soruya ise Ergin, "Ceza infaz kurumumuzun kabul işlemleri devam ediyor. Geçici kabul yapıldı, kesin kabul işlemleri devam ediyor. Kesin kabul yapıldığında orası yeni hükümlüleri barındırır hale gelmiş olacak. Daha önce de ifade ettiğim gibi orası küçük bir cezaevi olarak faaliyete girmiş olacak." şeklinde cevap verdi.

Ergenekon savcılarıyla ilgili yeni şikayetlerin geldiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Ergin, diğer konulara girildiğinde sergi ile ilgili çalışmanın dağılacağını belirterek, cevap vermedi.

Cihan



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs