En Sıcak Konular

'Benim canım babam ve eli silahlı bir katil'

12 Ekim 2009 09:32 tsi
'Benim canım babam ve eli silahlı bir katil' Arzuhan Doğan Yalçındağ TÜSİAD başkanlığını bırakacağını açıkladı!

Erdal Sağlam / Hürriyet

TÜSİAD Başkanlığını yılbaşında bırakıyorum

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, başkanlık görevini bu yılın sonunda bırakacağını açıkladı.

Bu kararı çok daha önceden aldığını, kendisinden önceki iki başkanın da 3’er yıllık sürelerle görev yaptıklarını hatırlatan Yalçındağ, doğal olarak böyle bir teamül oluştuğunu ve geçtiğimiz bahar aylarında Başkanlar Kurulu’nda bu niyetini dile getirdiğini söyledi.

TÜSİAD çevrelerinde Yalçındağ’ın bu kararı zaten biliniyordu. Yalçındağ, epey süredir, benim de içinde bulunduğum bazı gazetecilere “Ocak ayı bir gelse artık” diyordu ama bunun yazılmasını istemiyordu.

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ’la SEDEFED ve Kayseri Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği toplantı nedeniyle gittiği Kayseri’de sohbet imkanı bulduk. Dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı yemekte /_np/6469/9016469.jpgyeralan Yalçındağ, bugün toplantıda bir konuşma yapacak.

Sohbetimizde ilk kez kamuoyuna açık biçimde görevden ayrılacağını ifade eden Yalçındağ, bu ay yapılacak Başkanlar Kurulu’nda görevden ayrılacağını eski başkanlara da resmen deklere edeceğini söyledi. Yalçındağ, “Aslında 3 yıl başkanlık görevi için uygun süre ve zaten bir süredir hep aynı sürelerle yapılabiliyor. Bu nedenle ocak ayında yapılacak Genel Kurulumuzda, tüzük değişikliği yapılıp başkanlık süresinin 3 yıl olarak resmileştirilmesi gerektiğini bir süredir kendi içimizde konuşuyoruz” diye konuştu.

ARTIK ÜLKEMİ AKLIM VE GÖNLÜMLE SEVİYORUM

Sohbetimizde, son Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında yaşanan tartışmaya da değindik. Aslında YİK toplantısının yönetimde bulunduğu 8 yıl içerisinde gördüğü en canlı, en verimli toplantılardan biri olduğunu, herkesin kürsüye çıkıp tartışmalara katıldığını kaydeden Yalçındağ, Yıldırım Aktürk’le yaşanan tartışma konusunda ise “Yıldırım Bey eski üye ve herkes bu tür çıkışlarını zaten biliyor. O nedenle fazla üzerinde durmak istemiyorum” dedi. Bazı üye arkadaşlarının Aktürk’ün Haysiyat Divanına verilmesini istediklerini kaydeden Yalçındağ, “Böyle bir şeye gerek görmüyorum. Böyle bir girişimde bulunmayacağım” dedi.

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Son YİK Toplantısıda içten konuşmalar olduğunu, hatta kendisinin de çıkıp, “Eskiden ülkemi kalbimle severdim, TÜSİAD Başkanlığından sonra hem aklım hem kalbimle seviyorum ülkemi” diye itirafta bile bulunduğu söyledi.

Bu söylediklerinde çok samimi olduğunu, TÜSİAD’ın gerçekten çok büyük bir işlev gördüğünü kaydeden Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Hem içerden hem dışarıdan TÜSİAD’ın referans olarak görülmesi boşuna değil” dedi. Başkanlık sürecinin kendisi açısından da çok öğretici olduğunu, ekonomiye başka sektörlerden makro ölçekte bakıp, yurt içi ve yurt dışı siyasi gelişmelerin tam içinde yeralmasının, İstanbul dışına çıkıp olaylara Anadolu’dan bakmasının  insana çok şey öğrettiğini kaydeden Yalçındağ, “Yani 360 dereceden olaya bakabiliyorsunuz, onun için artık hem aklım, hem kalbimle seviyorum ülkemi diyebiliyorum” şeklinde konuştu.

TÜSİAD’da kendisinden sonra bu işi layıkıyla götürebilecek çok sayıda işadamı bulunduğunu, herkesin bu görev için aday olabileceğini hatırlatan Yalçındağ, “2008 yılında yoğun raporlar yılı olmuştu. Bu yıl bütçeye, disipline ağırlık verdik ve bütçe fazlası verip borçları kapatacağız. Yani gelecek yıl, yeniden yoğun raporların yayımlandığı bir yıl olacaktır” dedi.

Yalçındağ, TÜSİAD yönetimi ile üyeleri arasında kopukluk ve görüş ayrılığı olduğu iddialarına karşılık ise, aksine tüm üyelerle birebir ilişki kuracak mekanizmalar oluşturduklarını, sektör toplantıları ve düzenledikleri gruplar halinde yemeklerle herkesle birebir temas kurduklarını, Genel Sekreter Zafer Yavan’ın yüzyüze geri kalan tüm üyelerle görüşmeler yaptığını hatırlatarak, “Yıl sonuna kadar üyelerimizden birebir görüşmediğimiz kimse kalmayacak, söylenenlerin aksine üyelerle ilişki ve temas arttı, hiç olmadığı kadar bir birliktelik sağlandı” dedi.

AL CAPONE SORUSU

Arzuhan Doğan Yalçındağ, yıl sonunda daha doğrusu 23 Ocak’ta yapılacak genel kurulda görevini bıraktıktan sonra Grup şirketlerindeki görevlerine geri döneceğini söyledi. TÜSİAD başkanlığının zor ve sorumluluk isteyen bir görev olduğunu bu nedenle layıkıyla yapılmaya çalışıldığında tüm mesaiyi vermek gerektiğini hatırlatan Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Zaten böylesine zor ve yorucu bir görev 3 yıldan daha fazla da pek yapılamaz, çünkü her şeyden fedakarlık etmek gerekiyor” dedi.

Sohbet sırasında söz bir ara Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçenlerde Aydın Doğan için, yabancı basına yaptığı, büyük tepki alan “Al Capone benzetmesi” ne geldi. Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın bu söz üzerine yüz hatlarının hemen değiştiğini söylemem gerek. Yalçındağ, “Benim canım babam ve eli silahlı bir katil. Ne diyeyim!” dedi. Başka bir şey söylemedi...



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs