Tam zamanıdır | " /> Tam zamanıdır | "/>

En Sıcak Konular

Gül: Tam zamanıdır

11 Ekim 2009 23:10 tsi
Gül: Tam zamanıdır Cumhurbaşkanı Gül, 'demokratik açılım' çalışmalarıyla ilgili çok net konuştuğunu vurgulayarak 'kimse sözlerim üzerinden farklı yorumlar yapmasın' dedi...

Cumhurbaşkanı Gül, 'demokratik açılım' çalışmalarına değinerek, "Türkiye'nin enerjisini boşa harcayacak zamanı yoktur. Terör sorununu çözmenin tam zamanıdır." dedi. 'Demokratik açılım' konusunda çok net konuştuğunu belirten Gül, sözleri üzerinden farklı yorumlar yapılmamasını istedi.   
 
Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Sanayi Odası tarafından Hilton Otel'de düzenlenen Sanayi Gecesi'ne katıldı. Gül, burada yaptığı konuşmada, 'demokratik açılım' sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin terör sorununu çözmek için önemli bir fırsat yakaladığına dikkat çeken Gül, bölgesel ve uluslararası anlamda şartların olgunlaştığını; terör sorununu çözmenin tam zamanı olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin enerjisini boşa harcayacak zamanı olmadığını vurgulayan Gül, "Türkiye gerçekten bütün gücüyle hem bölgesinde hem dünyada inanılmaz bir şekilde yerini alıyor. Bundan hepimizin kıvanç duyması gerekir. Eskiden bazı ülkeler gibi bizim sorunlarımızı birileri çözerdi. Şimdi kendi sorunlarını çözmemiz için bizi çağırıyorlar. Bunu Türkiye'deki ekonominin güçlenmesini örnek alarak yapıyorlar. Ama bu yeterli değil, daha gelişmemiz gerekiyor."

Gül, şöyle devam etti; "Demokrasimizi, ekonomimizi, yumuşak karınlarımızı güçlendirmemiz gerekir. Gelir adaletsizliği, bölgesel farklılıkları gidermek için olağanüstü çalışmamız, enerjimizi bunlara vermemiz gerekir. Türkiye kendi meselelerini kendi halledecektir. Enerjimizi boşa harcayacak vakit yoktur. Dayanışmayı, milli birliği daha güçlü hale getireceğiz. Bugün uğraştığımız terörü geride bırakacağız. Bunun şartları bölgesel ve uluslararası anlamda oluşmuştur. Herkes benim laflarım üzerinden bir yerlere gitmek isteyebilir; ama benim sözlerim açıktır. Benim söylediklerimden çeşitli yorumlar yaparak veya söylemediğim lafları söylemiş gibi konuşup, sözlerim üzerinden konuşarak bir yerlere gitmek isteyebilirler; ama benim konuşmalarım gayet açık.

Ben gayet sorumlu bir şekilde sözlerimi söylüyorum. Ben Cumhurbaşkanı olarak söylüyorum: Türkiye'nin önündeki terörü yok etmenin tam zamanıdır. Bölgesel ve uluslararası şartlar en iyi durumdadır. 3-4 yıl önce şartlar bizim lehimize değildi. Çünkü terör örgütünü istismar edenler vardı. Bugün çok güçlüyüz. Bunu ortadan kaldırmak için gayret sarf etmek gerekir. Türkiye gayet kararlıdır. Enerjisini boşa harcamayacaktır. Enerjisini insanlarının refahı, dört bir yanının kalkınması için harcayacaktır. Bunun için hepimizin elbirliği yapmalıyız. İçinde milli meseleler için dayanışma içinde olunması gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin çok hızla değiştiğinin altını çizen Gül, "Ülkenin her tarafında 30 yıl öncesine göre çok önemli değişiklikler gözleniyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğim Fransa ziyareti sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile geçtiğimiz gün yaptığımız konuşmada, Türkiye'yi çok gezdiğini; Kapadokya'yı yöresini gördüğünü söyledi. Ancak anlattıkları Türkiye'nin 30 yıl öncesine ilişkin bilgilerdi. Ancak Türkiye çok hızlı gelişiyor. İstanbul ve Ankara'yı 15 sene öncesinin halini gözünüzün önüne getirin bugünkü haline bakın. İnanılmaz bir değişim yaşadı Türkiye. Paris'e giderken CeBIT Fuarı'na uğradım. İstanbul'un büyük kentler içinde en fazla mobil telefon kullanılan şehir olduğunu öğrendim." dedi.

Türk ekonomisinin dinamosunun özel sektör girişimcileri olduğunu ifade eden Gül, "Kayseri'ye birkaç güzel faaliyet için geldim. Bugün Kayseri'nin daha yeşil olması için Orman Bakanlığı tarafından tertiplenen bazı faaliyetleri başlattık. Yarın üniversitelerimizin açılışında bulunacağım. Hayırseverler gecesine katılacağım. Bütün bunlar gurur verici çalışmalar. Bunlara şahit olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Burada sanayicileri görüyorum. Onlarla zaman zaman beraber oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde Fransa'da idik. Orada da Türkiye ekonomisin dünyaya tanıtırken kendime güvenerek konuştum. Bugünde aynı anlayış içindeyim. Sizler işadamısınız, eliniz taşın altında. Her şeyi daha iyi biliyorsunuz. Sıkıntıları da imkanları da biliyorsunuz. Bütün dünyada ve Türkiye'de ekonomik sıkıntı içine girildi.

Global kriz Avrupa ve ABD'yi nasıl sarstıysa Türkiye ve Kayseri'yi de sarstı. İSO'nun ilk 500 sıralamasında geçen yıl 16 firma vardı. Bu sene 14 firma olduğunu öğrendim. Herkes gibi bizde bu yıl küçüldük. Önümüzdeki sene için Türkiye'nin yüzde 4 büyüyeceği ve Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olacağı öngörüsü yapılıyor. Türk ekonomisi 1 trilyon dolarlık GSMH harcama paritesine ulaşmış bir ülke. Bunun gücünü Türk işadamları oluşturdu. Her yerde ifade ediyorum. Türk ekonomisinin dinamosu gücü, esas önderleri girişimcilerdir." diye konuştu.

Kayseri ekonomisini de yakından takip ettiğini anlatan Gül, "Kayseri sanayisini, kente ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyorum. Geçen hafta içinde Ticaret Odası önderliğinde geleneksel ürünler tanıtıldı. Güzel gelişmeler yaşanmaya başladı. Ama şehir girişimcilerinin, daha yüksek teknolojiyle daha katma değerli ürünlere yönelmesi gerektiğini görüyorum. Yabancı ortaklarla ortaklık yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar çok uluslararası firmalarla ortaklık yapılırsa Kayseri sanayisi hareketlilik kazandırılacaktır. İşler iyi gidiyor diye durmamak gerekir. Dışarıyla daha çok ilgilenmek gerekir. Dışarının bilgilerini Kayseri'ye çok daha hızlı aktarmak gerektiğine inanıyorum. Kayseri tabi aynı zamanda üniversite şehri oldu. Bir devlet 2 vakıf üniversitesi var. Bir devlet üniversitesi de inşallah gelir. Bugün havaalanından Erciyes'e giderken Kayseri'nin her şeyi güzel göründü. Her şeyinden ayrı bir keyif aldım. Bu güzellikler diğer şehirlerimize de yavaş yavaş yayılıyor." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs