En Sıcak Konular

İstanbul'da '9 Ekim' olayları

11 Ekim 2009 22:14 tsi
İstanbul Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de terörist başı Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıldönümünü bahane eden bir grup, okulun camlarını kırdı, otobüs durağına molotofkokteyli attı. Eylemlerde çocukların çokluğu dikkat çekti.

Sultangazi Mahallesi'nde bölücü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den kovulmasının yıl dönümünde örgüt yandaşları korsan gösteri yaptı. Polise ve çevredeki okulları taş yağmuruna tutan yüzleri maskeli gösterici, etrafa molotof kokteylleri ile saldırdı. Eylemciler, bir otobüs durağını da taş ve molotof yağmuruna tutarak kullanılamaz hale getirdi.

Teröristbaşının, Türkiye'nin baskıları neticesinde Suriye'den kovulmasının 11. yıldönümünde yaklaşık 500 kişilik grup Karayolları Mahallesi'nde protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde bölücübaşının posterini taşıyan ve yasadışı slogan atan, aralarında yüzleri maskeli kişilerin de bulunduğu grup, Yeşilpınar Mahallesi'ne kadar yürüdü. Grup Yeşilpınar Mahallesi'nde yapılan açıklamanın ardından Karayolları Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Yüzleri maskeli kişilerden bazıları yol kenarında güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet Polisi'ni ve Avrupa Konutları İlköğretim Okulu'nu taşladı. Olay sonrasında okulun bazı camları kırıldı. Yine ön saflarda çocuklar kullanıldı. Hızını alamayan göstericiler, yoldan geçmekte olan bir belediye otobüsünü de taşladı. Belediye otobüsünün bir camı kırıldı.

Karayolları Mahallesi'nde yeniden toplanan grup molotof kokteylleri ile çevreye saldırdı. Olaylardan bir otobüs durağı da nasibini aldı. Otobüs durağı molotof kokteylleri ve taşlarla paramparça oldu. Molotof kokteyllerinin etkisiyle alev alev yanan otobüs durağı, olay yerindeki sivil polisler tarafından yangın söndürücüyle söndürüldü. Grup, olaylardan sonra arka sokaklara kaçarak dağıldı.

GAZİOSMANPAŞA'DA EYLEM

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998 tarihinde Suriye'den çıkarılmasını protesto eden yaklaşık 100 kişilik grup, Karayolları Mahallesi'nde toplanarak sloganlar attı.

Daha sonra bir okulun camlarını taş atarak kıran göstericiler, bir otobüs durağına da molotofkokteyli attı. Bölgeyi adeta savaş alanına çeviren göstericiler, ellerindeki molotofkokteyllerini rastgele etrafa fırlattı. Polisin müdahale etmediği göstericiler daha sonra dağılırken, bölgedeki sivil polis memurları ateşe verilen otobüs durağını yangın tüpüyle söndürdü.

Ajanslar



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,293 µs