En Sıcak Konular

Provokatörler Viranşehir'i karıştırdı

11 Ekim 2009 22:05 tsi
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çocuk kaçırma olayını bahane eden bazı gruplar asker ve polise saldırdı. Polis, grubu dağıtmak için biber gazı kullandı.

Viranşehir'de sabah saatlerinde 2 kişi, çocuk kaçırma teşebbüsü iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. Olayı duyup karakola gelen onlarca kişi, zanlıların araçlarını hurdaya çevirmiş ve zanlıların tutulduğu karakola girmeye çalışmışlardı.

Gündüz yaşanan olayların ardından saatler geçtikten sonra bazı gruplar zanlıların bırakıldığını iddia ederek kalabalığı provoke ettiler. Her iki şahsın da tutuklandığının açıklanmasına rağmen yaklaşık 400 kişilik grup dağılmadı.

Grubun içinden çoğu maskeli yaklaşık 150 kişi, karakol ve hükümet konağı önünde güvenlik önlemleri alan asker ve polise taşlı saldırıda bulundu. Taş ve şişelerin kullanıldığı saldırıda polis araçları ve adliyenin camları zarar gördü. Taş ve şişelerle polise saldıran grubu Emniyet güçleri biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Ara sokaklara kaçan grup burada yol üzerinde bulunan işyerlerinin camlarını da kırdı. Provokatörler daha sonra bir bankanın da camlarını kırdı; ATM cihazına hasar verdiler.

Camları kırılan ve atılan biber gazından etkilenen esnaflar göstericilere tepki gösterdi. Olaylarda 1'i polis 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olaylara müdahale eden Çevik Kuvvet ekipleri ve polis panzerleri, göstericileri ara sokaklarda kovaladı. Grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Bu arada, olayların yaşandığı karakolda bulunan Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ise, olayların ardından caddeye çıkarak incelemelerde bulundu. Yetkililer olaylara sebep olan provokatörlerin tespiti için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Öte yandan, "çocuk kaçırmak" iddiasıyla adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı. Zanlılar, jandarmaya ait zırhlı araçla adliyeden çıkarıldı. Şahısların Şanlıurfa Cezaevi'ne gönderildiği bildirildi.

cihan



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,457 µs