En Sıcak Konular

Protokollerin Azerbaycan'daki yankıları

11 Ekim 2009 19:59 tsi
Protokollerin Azerbaycan'daki yankıları Türkiye-Ermenistan arasında imzalanan ilişkilerin iyileşmesine dair protokoller Azerbaycan'da geniş yankı buldu.

Halk, Türkiye'nin Azerbaycan menfaatlerine zıt adım atmayacağı görüşünde hemfikir.Protokoller ile Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini değerlendiren başkent Bakü halkı, her şeye rağmen iki ülkenin kardeş olduğunu belirtti. Azeri bir vatandaş, "Türkiye ile Azerbaycan iki kardeş ülkedir. Biz birbirimize özel bağlarla bağlıyız. Bunu hiçbir şey değiştiremez." diye konuştu. Ayrıca imzalanan protokolün sonuçlarının gelecekte netlik kazanacağını da sözlerine ekledi.
 
Başka bir Azerbaycan vatandaşı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan Milli Meclisi'nde verdiği sözleri hatırlatarak, "Türkiye ile Azerbaycan kardeş iki ülkedir. Aynı kökten gelmiştir. Türkiye gibi bir ülkenin başbakanı bir söz vermişse, sözünde duracaktır. Biz Türkiye ve Türk milletini her zaman yanımızda görüyoruz." dedi.
 
Sınırların bir gün açılması gerektiğini ifade eden başka bir Azeri ise, "Sınırlar bir gün açılacaktır. Türkiye ve Ermenistan arasında başlayan yeni sürecin Dağlık Karabağ problemine yarımcı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.
 
Dağlık Karabağ'ın işgal edilmiş Şuşa kentinden göç etmek zorunda kalan 'kaçkın' bir Azeri, Türkiye ve Erdoğan'a güvendiklerini ifade ederek, "Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden Türkiye ve Ermenistan arasındaki sınırın açılmasını istemiyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

cihan



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,205 µs