bilimkurgu filmleriydi... | " /> bilimkurgu filmleriydi... | "/>

En Sıcak Konular

Aslında ciddi bilimkurgu filmleriydi...

11 Ekim 2009 17:37 tsi
Aslında ciddi bilimkurgu filmleriydi... Bugüne kadar çekilmiş bilimkurgu filmlerinde yapılmış hatalar, bu filmleri nasıl 'komediye' çevirdi? Tabii 'gaflar', 'hatalar' deyince Yeşilçam filmlerini unutmak olmaz...

İngiltere’nin ünlü gazetesi Telegraph, bilimkurgu filmlerinde yapılmış olan en büyük 20 bilim ve teknoloji hatasını seçti. İşte bu 20 hatanın en ilginçleri...

Telegraph'ın düzenlediği listede birinci sırayı “Uzaylılar esasen gülünç alınlı insanlardır” ile The Enterprise filmi aldı. Uzaylıyla insanları sadece küçük bir makyajla ayıran filmde, uzaylılar binlerce ışıkyılı öteden geliyordu. Dördüncü sırayı (bizce bu kesinlikle birinci olmalıydı) Windows kullanan uzaylılar aldı. Independence Day filminde Macs ve PC’ler için virüs programı yollayan uzaylılar vardı. Dünyalılar, anti-virüs programı kullanıyorlar mıydı bilmiyoruz, ama bizce bu kadar kafası çalışmayan uzaylıdan da korkmaya gerek yok!

Beşte, ki bu da daha yükseklerde olmayı hak ediyor, bizim görebileceğimiz kadar yavaş giden lazer atışları var. İnsan gözü, bırakın kurşunu sineği bile göremezken bu lazer ışıklarını görebiliyor.
Tim Burton’un Batman filminde Caped Crusader and Vicki Vale (ki onu Kim Basinger oynamıştı) bir kilisenin kulesinden aşağıya düşerler. Ve tam işte o anda Red Kid ve Tusubasa ile beraber en büyük kahraman Batman devreye girer. 80-90 metreden, saatte tahminen 150 km hızla “çakılan” ikiliyi kancasıyla kurtaran kahramanımız gözlerde bir kez daha ilahlaşıyor.

Ammavelakin, Telegraph‘taki meslektaşlarımız sanıyoruz Türkiye’deki filmlerden habersizler. Kara Maske ve Tarzan‘daki (tabii Türkiyeli versiyonlarında) hatadan bol bir şey yok. Uzaylılarla karate yapanlar da var, kolu gözüken uzaylılar da.

Yazının son paragrafını iki büyük Türk’e, Malkoçoğlu ile Tarkan’a, ayıralım. Osmanlı, tarihinde bir tek yazar çıkaramayan tek imparatorluk unvanına sahip olabilir ama olsun “kahramanları” çok güçlü. Malkoçoğlu, kaleden aşağı balıklama atlayabiliyor (ne var ki bunda, James Bond da yapar diyebilirsiniz) ve aynı atladığı şekilde yüzlerce metreyi geri uçuyor!

Bir başka filmde atını hızlı sürüp, surları dağıtıyor. Tarkan, yüzlerce metreden atın üstüne atlıyor ama at çelikten olmalı ki ona hiçbir şey olmuyor.

taraf



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,029 µs