En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Bu anlaşma tarihi bir hatadır

11 Ekim 2009 16:56 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Millete danışılmadan, TBMM'de görüşülmeden, adeta yangından mal kaçırırcasına yapılan bu anlaşma, bize göre tarihi bir imza değil, tarihi bir hatadır'' dedi.

Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile Ermenistan arasında protokol imzalanması sırasında ortaya çıkan krizin, Saadet Partisi olarak, milletin hassasiyetleri doğrultusunda defalarca dile getirdikleri endişe ve uyarıların ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğunu savundu.

AK Parti'nin samimi uyarılara kulak vermek yerine bildiğini okumayı tercih ettiğini ve bu tavrıyla Türkiye'yi çok ciddi bir dış politika zafiyetinin içine soktuğunu iddia eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Böylesine önemli bir konunun önce milli iradenin yegane tecelligahı TBMM'de ele alınması en azından demokratik ahlakın gereğiydi. Millete danışılmadan, TBMM'de görüşülmeden, adeta yangından mal kaçırırcasına yapılan bu anlaşma, bize göre tarihi bir imza değil, tarihi bir hatadır. AK Parti Hükümeti'nin 'sıfır problem' adı altında izlediği tavizkar tutum sadece dış politikamızı zafiyet içine sokmakla kalmamakta, Türkiye'nin saygınlığına da gölge düşürmektedir.''

Kurtulmuş, yeni dostluklar kazanmak, komşularla iyi ilişkiler geliştirmenin her hükümetin hedefi olduğunu ancak 'yeni dostlar kazanacağız' diye Azerbaycan gibi kadim dostları, soydaşları, dindaşları küstürmeye kimsenin hakkının olmadığını bildirdi.

AK Parti'nin kendi iktidarını kurtarmaya çalışırken, Türkiye'nin geleceğini tehlikeye soktuğunu, Kafkas politikası başta olmak üzere geri dönüşü olmayan tarihi hatalara imza attığını savunan Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, ''Bir kez daha çağrıda bulunuyorum, gidilen yol yanlıştır. Türkiye bu bölgenin amiral gemisidir. Türkiye bu misyona uygun, muktedir ve saygın bir dış politika izlemek zorundadır'' dedi.

aa



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs