En Sıcak Konular

Validen tepki çeken talimat

11 Ekim 2009 15:18 tsi
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın, Hürriyet gazetesinin 'insan hakları treni'nin pazartesi günü yapılacak etkinliklerine öğrencilerin katılımının sağlanması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talimat vermesi tepkilere yol açtı.

Aralarında eğitim sendikalarının da bulunduğu 100 sivil toplum kuruluşunu barındıran Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Latif Selvi, devlet organlarının Hürriyet'in reklâmına alet edildiğini söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nin bunu daha önceki yıllarda da yaptığına dikkat çeken Eğitim Bir Sen Konya Şubesi Başkanı Latif Selvi, projeyle sosyal etkinlik adı altında reklam yapıldığını savundu.

Hürriyet gazetesinin devlet kurumlarını kullanarak kendi tanıtımını yapmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Selvi, "Herhangi bir devlet kurumunun bu işe alet olması çok yanlış bir durum. Valilik talimatıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara bilgi vermek amacıyla yazı geldiğini gördüm. Yani burada tren istasyona gelecek, şehirde 24 saat kalacak ve bir takım etkinliklere katılacak. Hürriyet ve insan hakları adı altında Hürriyet Gazetesi'nin reklâmı yapılacak. Hürriyet kavramını suiistimal ederek kendi reklâmını yapacaklar." diye konuştu.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, ilköğretim okullarına bu trenin karşılanması için talimat gönderdiğini ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de öğrencilerin okullarından trenin geleceği istasyona taşınma işini üslendiğini belirten Mazlum Der Şubesi Başkanı Derviş Argun ise, "Sicili hak ihlalleri ile dolu bir gazeteyi öğrencilere hak savunucusu gibi gösterecek faaliyete çocukları gönderen Milli Eğitim Müdürlüğü ve buna destek veren Büyükşehir Belediyesi büyük bir yanlış içerisindedir. Kendilerini derhal bu yanlıştan vazgeçmeye çağırıyoruz. Aksi halde bu yanlışın takipçisi olacağımızı, öğrencilerin haksızlığa alet edilmesini, kamu kaynaklarının yanlışa destek verir tarzda kullanılmasını gerekli mercilere taşıyacağımızı belirtiyoruz." şeklinde konuştu.

Hürriyet gazetesinin kuruluşunun ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 60. yıl dönümü sebebiyle geçen yıldan beri seferde olan 'Hürriyet Hakkımızdır Treni' yarın Konya'da olacak.

Gün boyu çeşitli etkinliklerin düzenleneceği tren, geçen yılki ziyaretinde ilginç eylemleriyle kendilerinden söz ettiren 'Genç Siviller' tarafından protesto edilmişti. Trenin bu yılki ziyaretinde ise valinin resmi kurumlar verdiği yazılı emir damgasını vurdu. Vali Doğan'ın 'şehrin tanıtımına katkısı olur' düşüncesiyle öğrencilerin ders saatlerinde tren garına taşınması yönündeki talimatı şehirde tartışmaları da beraberinde getirdi.

Valilikten, aralarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de bulunduğu 8 kuruma gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi: "Trenin ilimize gelişinde karşılanması, gidişinde uğurlanması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nce halk oyunları, bando gibi aktivitelerin yapılması; Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe kaymakamlıkları merkez ilçe belediye başkanlıkları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bu faaliyete halkımızın ve öğrencilerimizin katılımları ve yararlanmaları için gerekli çalışmaların yapılmasını rica ederim."

cihan



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,684 µs