şart bir uyarı | " /> şart bir uyarı | "/>

En Sıcak Konular

Ermenistan'a bir şart bir uyarı

11 Ekim 2009 13:33 tsi
Ermenistan'a bir şart bir uyarı Başbakan Erdoğan Ak Parti MKYK toplantısının ardından basın mensuplarına gündeme dair açıklamalar yaptı...

Erdoğan Ermenistan'la ilişkilere ilişkin, "Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmezse Türkiye olumlu bi tavır içinde olmaz" derken, TBMM'nin protokol için Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerine göre karar vereceği uyarısında bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- Demokratik açılımı farklı yerlere çekmek isteyenler var. Bu bir demokratik açılımdır dedik. Bunun içinde neler var? Başta terör sorunu olmak üzere bütün sorun alanları bunun içinde yer alıyor. Bunun içinde tüm etnik unsurların sorunları var. Burada Kürt kökenli, Türk kökenli, aklınıza ne gelirse bütün etnik unsurların sorunları var ve bunun çözümüne yönelik çalışmalar var.

- Bir diğer yanda dini grupların ülkemde sorunları var. Azınlıkların sorunları var. İşsizlik sorunu var. Neyse bu sorun alanları, bunların üstüne çok farklı bir şekilde gidecek ve bunları asgariye indirmek için mücadelemiz sürecek.

- Çözdüğümüz sorunlar var ama yeterli değil. Hiçbir zaman sorunlar bitmez. Ama bunları asgariye indirmek biz siyasilerin en önemli görevidir.

- Bir başbakan olarak bu konuda kararlıyım azimliyim ve buna inandık yola bu şekilde çıktık. İnkar ederek, ihmal ederek öteleyerek bir yere varamayacağımız gibi sorunları daha da geliştirmiş oluruz.

- Zaten geç kalınmıştır daha fazla gecikmeye bir tahammülü

- Acele etmiyoruz, aslında geç kaldık. Bugünün sorunu değil bu, on yılların sorunu. Terör diyorsan 30 yıl. Diğer sorunlar diyorsan çok daha eskilere dayanıyor. Bunlarla beraber mi yaşayacağız?

- Zorlu bir süreç olarak bunu biliyoruz. Ancak inanıyoruz ki Türkiye her türlü tartışacak müzakere edecek birikime donanıma demokratik olgunluğa sahiptir. Türk demokrasisi geçmişle kıyaslanmayacak derecede gelişmiştir.

- Ak Parti olarak yeni sürece hazırız. Kadro olarak hazırız. Birikim olarak tecrübe olarak, en önemlisi de heyecanımızı muhafaza ederek bu sürece hazırız.

- Sadece içeride değil dış politikada da başlattığımız adımlar kökleşerek sürmektedir.

- Dün dışişleri bakanımız, Ermenistan dışişleri bakanıyla birlikte Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesiyle ilgili iki protokolü imzalamışlardır. Törene ABD-Rusya-Fransa dışişleri bakanları katılmışlardır.

- Bu imza ve tören önemli bir adımdır. Hatırlayın, 2005 yılında ben mektup yazmıştım ve o mektupla bu sorunu çözelim, Türkiye Ermenistan ilişkilerinde adım atalım tekliflerimiz olmuştu. Ama cevap dahi alamamıştık. Şimdiyse örnek bir gelişme sergilenmiştir.

- Biz komşularımızla sıfır sorun dedik. Sorunlar hallolduğu takdirde, Türkiye ile Ermenistan arasında her alanda çok geniş işbirliği imkanları doğacaktır.

- Biz hükümet olarak böyle bir yolun aslında önünü açtık. Ama tabi son söz TBMM’ye aittir. Şimdi temennimiz odur ki Azerbaycan ile Ermenistan arasında Yukarı Karabağ aynı şekilde çözüm yoluna girsin. Bu sorunlar çözüm yoluna girerse kamuoyumuz ilişkilerin normalleşmesini daha da benimseyecektir. TBMM’nin protokolleri onaylaması da kolaylaşacaktır.

- Ben daha önce de söyledim. Biz bu protokolü TBMM’ye göndeririz. Ama TBMM’de Azerbaycan-Ermenistan sorununda ne oluyor? Buna mutlaka bakacaktır. Biz 2003’ten beri bazı jestler yaptık. Ermenistan vatandaşlarına vize kolaylığı sağladık. 2005 ben dönemin Ermenistan Cumhurbaşkanı’na gelin suçlamalardan vazgeçin, şu tarih meselesini tarihçilerden oluşturacağımız bir ortak tarih komisyonunu ele alsın, ne varsa araştırsınlar, arşivlere baksınlar, elde edilecek sonucu kararı biz değerlendirelim, sonra kararımızı verelim. Parlamentomuzda oy birliğiyle bunu destekledi.

- Ermenistan işgal altındaki topraklardan çekilmediği sürece Türkiye olumlu bir tavır içinde olamaz.

- Biraz önce yaptığımız toplantımızda ekibimizi tazeleyerek yolumuza devam ediyoruz. ne merkez karar yönetim kurulu’nda yada merkez yürütme kurulunda yaptığımız değişiklikler, görevi devreden arkadaşlar açısından asla başarısızlık olarak algılanmamalıdır. Eğer böyle bir düşünce olursa bu arkadaşlarıma çok ciddi bir haksızlık olur. Bu bayrak yarışında bayrağın bir başka arkadaşımıza devredilmesidir. Bu bir yenilenmedir.

- Bugünden itibaren tüm teşkilatımızla kurullarımızla Türkiye için her zamankinden daha fazla bir azimle çalışmayı sürdüreceğiz. Siz de bunu göreceksiniz.

- Biz her günü yeni bir gün, her sabahı taze bir başlangıç olarak görüyoruz.

- Ben şimdi size yeni merkez yürütme kurulu üyelerimizi açıklamak istiyorum.

İŞTE AKP’NİN YENİ MKYK ÜYELERİ

- Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Abdulkadir Aksu

- Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ekrem Erdem

- Seçimi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Haluk İpek

- Tanıtım ve Medya Başkanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Hüseyin Çelik ( Milli Eğitim eski Bakanı)

- Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Kürşat Tüzmen

- Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Nükhet Hotar

- Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Hüseyin Tanrıverdi

- Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Bülent Gedikli

- Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Salih Kapusuz

- Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ahmet Edip Uğur

- ARGE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Reha Denemeç

- Genel Sekreter: İdris Naim

 
hurriyet



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs