Ceylan açıklaması | " /> Ceylan açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Atalay'dan Ceylan açıklaması

11 Ekim 2009 12:01 tsi
Bakan Atalay'dan Ceylan açıklaması 
Bakan Atalay'dan Lice'de ölen Ceylan Önkol'la ilgili açıklama.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde patlama sonucu hayatını kaybeden Ceylan Önkol'la ilgili kriminoloji çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Atalay, AK Parti MKYK toplantısına gelişinde basın mensuplarının sorusu üzerine, Diyarbakır'da üç gündür yaptığı ziyarette bölgede çok değerli, verimli görüşmeler ve çalışmalar yaptığını açıkladı.

Atalay, bölgede vatandaşlarla görüştüğünü, caddelerde yürüdüğünü, kahvelerde oturduğunu belirterek, "Hepsiyle konuştum. Sivil toplum kuruluşların temsilcileriyle Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Mardin'de toplantılar yaptım. Ayrıca özel görüşmelerim oldu. Diyarbakır'da bazı partilerin il başkanlarıyla görüştüm. Yürüttüğüm konuyla ilgili benim için çok verimli seyahat oldu. Oldukça da memnun döndüm. Huzur gelecek, terör bitecek, şiddet bitecek, kan bitecek ve huzur gelecek. Biz de 'rahat yaşayacağım' diye büyük bir beklenti var. Biz de çalışmalarımızı o yönde yürütüyoruz." diye konuştu.

Meclis'in 'demokratik açılım' takviminin bu MKYK'da belirleneceğinin hatırlatılması üzerine Atalay, "Zaten bizim açıklamamız var. Bu ayın ikinci yarısında Meclis'te bir gün bu konu görüşülecek. Bu hem partilerin, hem de Meclis Başkanlığı'nın programına uyar." dedi.

Ermenistan ile Türkiye arasında dün akşam imzalanan protokolle ilgili soruya ise Atalay şöyle cevap verdi: "Hükümetimiz baştan beri yürüttüğü komşularımızla sıfır problem politikamız var. Sınırlarımızda sorun olsun istemiyoruz. Bu yedi yıl içinde komşularımızla bu yönde gelişmeler hep Türkiye'nin lehine oldu. Türkiye'yi daha güçlendirdi, ticaretimizi artırdı. Bu konuda da artık bir rahatlama oluyor. Ermenistan sınırı ve sorunlar kalmıştı. Bu da çözülmüş olacak. Bizim bu konuda yaklaşımlarımız yıllardır tıkanan Karabağ sorununu da çözecektir."

Yaşanan imza kriziyle ilgili soru üzerine Atalay, ayrıntıların Dışişleri Bakanı'na sorulmasını istedi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde patlama sonucu hayatını kaybeden Ceylan Önkol ile kriminoloji çalışmasının tamamlanmak üzere olduğuna işaret eden Atalay, "Lice'de bir olay olmuştu. Ceylan isimli kızımızla ilgili. Onunla ilgili kriminoloji çalışmaları sonuçlanmak üzere. Yarın falan onun da sonucunu alacağız. O konudaki hassasiyetimiz ve çalışmamız devam ediyor. O konuda kısa sürede sonuca varacağız." şeklinde konuştu.

İlk bulguların ne olduğu yönündeki soruya ise Atalay, " Söylemeyim. Yargıya teslim edilsin sonra." cevabını verdi.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise İsviçre'nin Zürih şehrinde Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokol öncesinde kriz yaşandığının hatırlatılması üzerine "Kriz değil." ifadesini kullandı.

cihan



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,036 µs