ABD'yi böldü | " /> ABD'yi böldü | "/>

En Sıcak Konular

Bu gülüşü ABD'yi böldü

11 Ekim 2009 10:59 tsi
Bu gülüşü ABD'yi böldü 
Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Obama'nın sevinçten ağzı kulaklarında. Amerikalılar ise, "elle tutulur" bir başarısı olmayan ABD Başkanı'nın ödülü hak edip etmediği konusunda ikiye bölündü.

2009 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen ABD Başkanı Barack Obama, sevincini saklayamazken, tartışmaları da beraberinde getiren ödül Amerika'yı adeta böldü. CNN'in internet sitesinde çıkan yazıda, Amerikalıların, "elle tutulur" bir başarısı olmayan Obama'nın bu ödülü hak edip etmediği konusunda bölündüğü belirtildi. Yazıda, bir Amerikalı, ödülün meşruluğunu yitirdiğini savunurken, başka bir Amerikalı ise, Obama'nın bu ödülü hak edecek bir şey yapmadığını savundu ve yaşananların Nobel'i adeta "sahte bir ödüle" dönüştürdüğünü ileri sürdü. Washington Post ise, görevine başlayalı 9 ay bile olmayan Obama'ya verilen ödülün "siyaset koktuğunu" düşünen bazı uzmanların görüşlerine yer verdi.

Bazı Amerikalılar ödülün Obama'ya verilmesini, "karizmanın galip geldiği" şeklinde değerlendirirken, Los Angeles Times'ın başyazısında ise, "Nobel komitesi, sadece Obama'yı utandırmakla kalmadı, ödülün güvenilirliğini de azalttı" yorumu yapıldı.


İHTİYACI OLAN SON ŞEY

Time dergisi de, "Nobel ödülü: Obama'nın ihtiyacı olan son şey" başlıklı yazıya yer verdi. Bu arada 2008 Nobel Barış Ödülü sahibi eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, ödülün Obama'ya verilmesine şaşırdığını belirterek, "Barış Ödülü şimdi gerçek varoluş amacına uygun olarak veriliyor. Ödülün Obama'ya verilmesi Ortadoğu'daki barış görüşmelerinde tarafları cesaretlendirebilir" dedi.

aa



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs