En Sıcak Konular

Ermenistan halkının kafası karışık

10 Ekim 2009 21:08 tsi
Türkiye ve Ermenistan arasında imzalanması beklenen protokol öncesi Ermenistan halkı "kafası karışık; ama umutlu" bir izlenim veriyor.

İmza töreninden hemen önce başkent Erivan'da Cihan mikrofonlarına konuşan Ermenilerin önemli bir kısmı ilişkilerin düzelmesinden yana. Bazıları, Türkiye ile barışın faydasız olduğunu söylerken bir kısmı da konuşmak istemediğini vurguluyor. Konuya ilgi duymayan Ermeniler de var.

Başkent Erivan'da tarihî protokolü değerlendiren bir Ermeni, "İlişkilerin düzelmesi normal... Önemli olan, ülkelerimiz arasında barış olması. Mümkün olduğu kadar Türk ve Ermeni halkı iyi ilişki içinde olmalı." diyor.

Mikrofon uzattığımız bir başkası ise kısa bir cevap veriyor: "Ben bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim. Afedersiniz!"

Erivan'da protokol öncesi fazla heyecan yok. Protokol konusunda bir başka Ermeni vatandaşına kulak veriyoruz: "Bence hiç de fena değil, hatta konuşuyor olmamız bile güzel. Protestocular sadece birkaç madde yüzünden sokakta. Açıkçası benim detaylarla ilgili pek bir bilgim yok."

DİASPORA ERMENİSİNİN İSYANI

Amerika' da yaşayan ve Türkçe konuşabilen 'diaspora'dan bir başka Ermeni oldukça tepkili. "Kapıların açılmasını neden istiyorsunuz? Açılırsa ne olacak?" diye sorarak başlıyor söze. Ve 'diaspora'dan beklenen sertlikle devam ediyor: "Kapılar açılmazsa daha iyi, siz rahatsınız, biz rahatız. Ben Amerika'dan geldim. Bizim cumhurbaşkanımız kendi aklını kaybetmiş. Kendini kaybetmiş. Doğru adam değildir. Bu durum Ermenistan'a fayda sağlamaz, yurtdışındaki Ermeniler bu durumdan rahatsız. Zamanında biz size zarar verdik, siz de bize zarar verdiniz. Bunlar bitmeli. Ama Karabağ verilmemeli."

Ardından, kafası karışık bir Ermeni'ye rastlıyoruz. Ama bu Ermeni'nin bir 'ama'sı da var: "Açıkçası kararsızım, ama anlaşmanın iyi olduğunu düşünüyorum." Başkentte bir başka Ermeniye, sınırların açılmasını nasıl değerlendirdiğini soruyoruz. Bu bayanın cevabı, Zürih'te imzalanması beklenen 'barış umudunu' güçlendiriyor: "Açılması tabii ki iyi olur. Ülkeler arasındaki bağlar güçlenir."

Cihan



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs