En Sıcak Konular

Kıbrıs'ta Türklük ebedileşmiştir

10 Ekim 2009 19:32 tsi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Dr. Derviş Eroğlu,"Bugün itibariyle Kıbrıs'ta Türklük ebedileştirilmiştir. Biz tüm baskılara rağmen Türklüğümüzü koruduk." dedi.

İskenderun Genç İşadamları Derneği (İSGİAD)'ın davetlisi olarak katıldığı konferansta konuşan KKTC Başbakanı Eroğlu, "Bir dönem Çekoslavakya'yı ve Yugoslavya'yı örnek federasyon olarak gösteriyorlardı. Çekoslavakya dağıldı. Yugoslavya'dan da 7 devlet kuruldu. Son kamuoyu araştırmalarına göre Kıbrıs Türkünün yüzde 15'i federasyon, geriye kalan yüzde 85'lik kısmı da iki ayrı devlet ve Türkiye ile birleşmeden yana. Artık Kıbrıs Türkü ABD, İngiltere ve uluslararası kuruluşlara güvenmemektedir." diye konuştu.

Rumlarla bugüne kadar mücadelelerini kanları ve canları pahasına verdiklerinin altını çizen Başbakan Eroğlu, "Kıbrıs stratejik önemi dolayısıyla asırlardır büyük önem arz etmiştir. Gençliğimi dolu dolu yaşadığımı söyleyemem.1963'ten itibaren kendimizi Kıbrıs sorununun içinde bulduk. Bir taraftan nüfus ve silah bakımından üstün Rum tarafı, diğer taraftan da 1974 öncesinde savunmasız Türkiye. Rumlar daima Kıbrıs'ı bir bütün olarak Yunanistan'a bağlayabilmek için Kıbrıs Türkünün kanını akıtmışlardır. Biz Rumlarla mücadelemizi kanımız ve canımız pahasına verdik. 1974 öncesinde tek umudumuz Türkiye'ydi. Hep Anavatan'la bütünleşme hayali içerisinde olduk. 1974'de Mutlu Barış Harekâtı'na kadar Kıbrıs'ta can ve mal güvenliğimiz yoktu. Mutlu Barış Harekâtı'yla Kıbrıs Türkünün mal ve can güvenliği ile huzuru sağlanmıştır." diye konuştu.

İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima Kıbrıs Türkünün yanında olduklarına dikkat çekerek, "Yavru vatan olarak adlandırdığımız, soydaşlarımızın özgürlüğü için binlerce Mehmetçik'in kanını akıttığı KKTC, bilindiği gibi dünya ülkeleri tarafından acımasızca izole edilmektedir. Silahla gelecek arama zamanı geçmiştir. Sıra diplomasidedir. Türkiye'ye göre meşru hakkını kullanan Kıbrıslı Türkler, KKTC'yi ilan etmişlerdir. Şimdi de geleceklerini şekillendirmeye çalışmaktadırlar. Kıbrıs'ta çözüm iki devletli ve iki toplumlu bir noktaya ulaşmalıdır. Uluslar arası toplumun Kıbrıslı Türkleri ve KKTC'yi eninde sonunda tanıyacağına yürekten inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Konferansa Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, İTSO Başkan Vekili Müfit Tennioğlu, Belediye Meclis üyeleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs