En Sıcak Konular

Arınç Demirel'in taklidini yaptı

10 Ekim 2009 19:30 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 9 Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in konuşmasını taklit ederek, "Kızım merak etme, 105 plakayı verdim size." dedi.

Okul açılışına katılmak üzere Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Arınç, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, Süleyman Demirel'in taklidini yaparak basın mensuplarını kahkahaya boğdu. Yerel televizyon kanalı muhabirinin "Alanya il olacak mı" şeklindeki sorusu üzerine Arınç, "Sayın Demirel büyüğümüzü bilirsiniz. Alanya'ya en son ne zaman geldi bilmiyorum ama onun zamanında yaşanmış bir olay anlatayım. Sizin sorunuza Sayın Demirel muhatap olsaydı, 'Kızım sen hiç merak etme, 105 plakayı verdim size. Alanya il olacak' derdi." diye konuştu.

DEMİREL SEÇİM ZAMANI GİTTİĞİ HER YERDE PLAKA DAĞITTI

Süleyman Demirel'in seçim zamanlarında gittiği her yerde plaka dağıttığını söyleyen Arınç, "Demirel, Nazilli'ye 89'u, İskenderun'a 95'i, Beyşehir'e 99'u, Seydişehir'e 100'ü verdi. Her seçimi bununla bitirdi muhterem. Bir iki seçim geçti plakalar boşta kaldı. Daha sonra plakanızı hazırlayın falan dediğinde birisi çıktı ortaya dedi ki; 'Plaka dağıtırken il olacaksınız, bunun altını çizin diyordunuz. 8-10 sene geçti, bunların hiç birisi il olmadı. Biz olacak mıyız?' Bu kez de 'üstünü çizin' dedi. Biz böyle değiliz. Bu zihniyet geçmişte kaldı. Alanya'nın bir tek il levhası eksik. Her şeyi var. Böyle bir konu gündeme geldiğinde aday ilçelerin başında Alanya olabilir. Ama bu sokakta söylenecek bir şey değil. Bunu seçim malzemesi yapmak istemiyoruz. Bunlar gündeme gelir ve bir günde biter." şeklinde konuştu.

Arınç, AK Parti'nin Türkiye'deki medya kuruluşlarına bakış açısının nasıl olduğu yönündeki sorulan soru üzerine şöyle konuştu: "Benim medyayı ne kadar sevdiğimi biliyor ki Sayın Başbakan beni TRT, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu ve Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nden sorumlu yaptı. Medya ile iyi ilişkiler içerisinde olmak istiyoruz. Basın kanunu bizim dönemimizde çıkmıştır."

YEREL BASINDAN ALINAN RESMİ İLANLARIN İNTERNETTE YAYINLANACAĞI İDDİALARI ASILSIZ

Yerel basından resmi ilanların alınarak internetten yayınlanacağı konusuna da değinen Arınç, konunun tamamen dedikodu olduğunu belirtti. "İki senedir yerel medyayı üzdüler." diyen Arınç, "Biz ilanların yerel medyada yayınlanmasının önüne geçmek için bir fikir taşımıyoruz. Resmi ilanlar yerel medyanın yaşaması için önemli. Yapılacak şey, hem ilanın, reklâmın yayınlanması, hem de bunların ayrıca internet ortamında duyurulmasıydı. 'Yerel medya susturulamaz' diye siyah kurdele bağlandığını biliyorum. Bu bir yalandı, bu yalana kapılanlar oldu. Böyle bir yanlışlığı hükümetimiz yapmaz ve yapmayacak." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin 'Doğan Medya Grubu'na verilen ceza ile ilgili ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki sorusu üzerine Arınç şöyle konuştu: "Gazetelerde yazılıyor, bunun vergi incelemesinden kaynaklandığı söyleniyor. Bu, grupla, Maliye Bakanlığı ve bürokratları arasında hazırlanan bir raporla ilgili bir konu. Şüphesiz o grubun yasal imkânları ve hakları var. Bu konuda da girişimlerde bulunduğunu biliyoruz. Ben hükümetimizle, şu veya bu kişiyle bu konuyu ilişkilendirmek istemiyorum. Bütün serbest meslek erbabı, çalışanlar her zaman bu tür denetimlerden geçebilir. Umarım ciddi bir denetimle, ciddi bir sonuca ulaşılmıştır. Ben peşinen onları suçlamıyorum ama o grubun yapacağı tek şey, yasal yollardan hakkını aramaktır. Bu imkânlara sahiptirler. En iyi avukatları, en iyi hukukçuları bulup dava açabilirler. Nitekim bazı yargı organlarından lehlerine karar alındığını biliyorum. Hukuki süreç işliyor. Bunun dışında bir görüş beyan etmem doğru değil."



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,551 µs