En Sıcak Konular

AKP 'de ihraç hazırlığı

10 Ekim 2009 18:30 tsi
AK Parti İl Başkanlığı, tartışmalı isimleri ihraç etmek için harekete geçti

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, değişik suçlamalarla gündeme gelen İl Genel Meclisi eski Başkanı Avukat Selcen Karagöl ile meclis üyelerinden Senih Yürekseven ve Mustafa Macit'in, partiden ihraç edilmeleri talebiyle disiplin kuruluna sevk dildiklerini açıkladı.

Parti binasında Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile birlikte açıklama yapan Kılıç, yönetim kurulu kararlarını açıklayarak insanların özel hayatı üzerinden AK Parti'nin yıpratılmaya çalışılmasına asla müsamaha etmeyeceklerini kaydetti. Kılıç, "Bizler partimizin isminin kişisel ihmal veya kusurlardan kaynaklı, toplumumuzun kabul edemeyeceği hadiselerle yıpratılmasına izin vermeyeceğiz. Halen 3 arkadaşımızın hukuken suçlu olup olmadığı sabit olmasa da kamuoyunda meydana gelen haberler bizi derinden yaralamıştır. Bu nedenle bizler gerekeni yapmakla mükellefiz. AK Parti ismi gibi aktır. Hiç kimse ona leke getirebilecek hareketlerin içinde veya yakınında olmamalıdır." dedi.

K Parti'nin siyasi polemiklerin içerisine çekilmeye çalışıldığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, MHP Erzurum il teşkilatından Hüseyin Taftalı'nın İl Özel İdaresi'ni 827 bin lira zarara uğratmasının kamuoyunda fazla dikkat çekmediğini kaydetti. Taftalı'nın kamuyu zarara soktuğunu ileri süren Küçükler, büyük miktarda asfaltın özel idareye teslim edilmediğinin altını çizdi.

GÜLYURT: İRAN İLE TİCARİ İLİŞKİLER ATIRILACAK

Milletvekili Muzaffer Gülyurt ise Erzurum'un isminin bu tür haberlerle gündeme gelmesinin üzücü olduğunu açıkladı. Gündemin değişmesi gerektiğini de anlatan Gülyurt, sürdürülen bazı projeler hakkında bilgi verdi. AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde Merkez Karar Yürütme Kurulu'na seçildiğini belirten Gülyurt, Erzurum'a layık olacak şekilde hizmet edeceğini kaydetti. İran ile ticari ve sanayi alanda iş görüşmeleri yapıldığını dile getiren Gülyurt, İran ile ticari faaliyetlerin artırılmasının hedeflendiğinin altı çizdi. İran ile ortak organize sanayi bölgeleri kurulacağını vurgulayan Gülyurt, Tebriz ile Erzurum arasında uçak seferi yapılmasının görüşüldüğünü hatırlattı. Gülyurt, "Ayrıca ilimizde hayvancılık konusunda esnaf odalarının da ortak olacağı bir şirket kurulacak. Hayvancılığın gelişmesi adına önemli bir şirket olacak." diye konuştu.



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs