En Sıcak Konular

Polisin taşlandığı DTP yürüyüşünde banka ATM'si de tahrip edild

10 Ekim 2009 17:45 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nın organize ettiği Öcalan'a destek yürüyüşünün ardından yine olaylar çıktı. Polis panzerini taş yağmuruna tutan göstericiler, banka ATM'sini tahrip etti.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıldönümü gerekçesiyle düzenlenen eylemde çocuklar yine ön sıralarda yer aldı. DTP İl Başkanlığı önünde başlayan yürüyüş, Batıkent Kavşağı'na kadar sürdü. Yürüyüşe DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DTP'li diğer belediye başkanları ile DTP'liler katıldı. DTP'li milletvekili, belediye başkanları ve yöneticilerinin önünde "Öcalan savaş ve barış gerekçemizdir" pankartı açıldı. Yürüyüş boyunca Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı. Göstericiler ayrıca terör örgütü flaması ve elebaşının posterlerini açtı. Öcalan'ın fotoğrafının yapıştırıldığı pankartta 28 Eylül'de Lice'de öldürülen Ceylan Önkol'un fotoğrafına da yer verildiği görüldü.

Yürüyüşün yapıldığı Turgut Özal Bulvarı üzerindeki bir bankanın ATM'si taşlanarak tahrip edildi. DTP'li görevliler, ATM'yi taşlayan genci tartakladı. Yürüyüş boyunca polis, güvenliği uzaktan sağlamaya çalıştı. Yol üzerindeki bir panzere de Öcalan'ın fotoğrafı yapıştırıldı.

Yürüyüşün ardından gruba seslenen DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, kimliklerine, onurlarına ve özgürlük mücadelelerine sahip çıkmak için yürüdüklerini söyledi. Barış, kardeşlik, özgürlük mücadelesi için her zaman yürüyeceklerini belirten Anlı, "30 yıldır devam eden bu acıya, vahşete, kirli savaşa, anaların gözyaşına son vermek istiyorsanız, bizler hazırız. Çok basit bir talebimiz var. Bütün barışseverler, Kürt ve aydınlar bir an önce yol haritasının açıklanmasını istiyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından grup dağılırken bazı çocuklar, polise taş atmaya başladı. Eylemcilerin saldırılarına polis, müdahale etmezken, DTP'li görevliler göstericilere engel olmaya çalıştı. Caddede yürüyerek, yolu trafiğe kapatan gruba tazyikli su sıkan polis panzeri gruba müdahale etmek istedi. Panzerin önüne geçen DTP'li görevliler polisin müdahalesini engellemeye çalıştı. Polise taş atan bazı göstericiler gözaltına alındı.

Cihan



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs