kazananı ilan etti | " /> kazananı ilan etti | "/>

En Sıcak Konular

Rus gazetesi kazananı ilan etti

10 Ekim 2009 16:56 tsi
Rus gazetesi kazananı ilan etti "Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanacak protokolden Rusya kazançlı çıkacak"

Rusya'nın önde gelen ekonomi gazetesi Vedomosti, Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin yeniden başlatılmasını öngören protokolün imzalanmasının ardından Rusya'nın kazançlı çıkacağını yazdı. İki ülke ilişkilerinin normalleşmesinin Ermenistan'a ekonomik kazanç ve Türkiye'ye de Avrupa Birliği ile ilişkilerde önemli avantajlar getireceğini kaydeden gazete, Rusya'nın Türkiye üzerinden Ermenistan'a daha kolay ulaşabileceğine değindi.

Natalya Portyakova imzalı "Karabağ konu dışında bırakıldı" başlıklı makalede, Türkiye ile Ermenistan arasında son dönemde yaşanan diplomatik gelişmelerin kronolojilisi çıkartıldı. Haberde, nisan ayında iki tarafın da ilişkilerin normalleşmeye doğru gittiğini duyurduklarını, ancak Yukarı Karabağ sorunu ile 1915 olaylarının görüşmelerin dışında tutulduğu kaydedildi.

Gazetenin görüşlerine başvurduğu Ermeni Stratejik ve Ulusal Araştırmalar Merkezi Başkanı Richard Girakosyan Ermenistan'ın protokol sayesinde izolasyondan çıkacağını belirtti. Türkiye'nin de uzun süredir girmek için mücadele verdiği Avrupa Birliği'ne uzlaşmaya açık bir ülke olduğunu göstereceğini kaydeden uzman, Ankara'nın elinin güçleneceğine dikkat çekti.

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin gelişmesinden asıl kazançlı çıkacak olanın Rusya olacağına değinen Girakosyan, "Sınırların açılmasının ardından gelirlerin çoğu birçok ekonomik alanı kontrolü altında tutan Rusya'ya gidecek. Çünkü; Gürcistan'ın ana transit rolü azalmış olacak, Rusya'nın etkisi ise bölgede artmış olacak." diye konuştu.

Türkiye ve Ermenistan arasındaki sorunların çözümü amacıyla hazırlanan protokoller, iki ülke dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ve Edvard Nalbandyan tarafından İsviçre'nin Zürih kentinde bugün TSİ: 18.00'da imzalanacak.

Cihan



Bu haber 1,062 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs