En Sıcak Konular

Postu Türkiye sevdası için terk etmiş

10 Ekim 2009 16:45 tsi
Şener partisinin Samsun Mitingi'nde konuştu: Postu Türkiye sevdası için terk ettim

Türkiye Partisi (TP) kurtuluş meşalesini Samsun'da yaktı. 25 Mayıs'ta kurulan ve ilk mitingini Cumhuriyet Meydanı'nda yapan TP'nin Samsun mitingine Türkiye'nin değişik illerinden otobüslerle gelen partililer de katıldı. Cömert bir ev sahipliği sergileyen Samsunlular, platformun önünü misafirlerine ayırdı. Şener'i alanda dinleyenler kadar polis barikatının dışından dinleyenler de dikkat çekti. Şener yeni bir anlayışla Türkiye'yi ayağa kaldırmak için yollara düştüğünü söyledi.

İki saate yakın kürsüde kalan Abdüllatif Şener, partisinin sanayiden tarıma, üretimden finansa, sağlıktan eğitime kadar birçok konudaki programını anlattı. Samsun İl Başkanı Mehmet Ali Coşkuner ve ekibi tarafından günler öncesinde duyuruları başlayan miting için alan sabah saatlerinden itibaren hazır hale getirildi. Meydan turkuaz ve beyaz balonlarla süslendi. Alanın değişik yerlerine asılan dövizlerle TP ve Abdüllatif Şener'in başbakanlığına vurgu yapıldı. Seçim otobüsü ve hazırlanan platformda da hakim olan renk turkuazdı. Meydanı dolduran, bir çoğu siyah takım elbise giyen partililerde tercih edilen kravat rengi yine Şener gibi turkuaz renk oldu. Boynuna astığı Samsun spor kaşkolu ile konuşmasını yapan Şener, yıllara dayalı siyaset tecrübesi ile platformu iyi kullandı. Sık sık meydanı coşturacak cümleler kuran Şener'e partililerden de alkış desteği geldi.

Konuşması boyunca hükümeti eleştiren Şener, isminin hiçbir yolsuzlukla anılmamasının kendisi için bir gurur kaynağı olduğuna vurgu yaptı. Siyasetçi için terk edilmesi dahi düşünülemeyen postu Türkiye sevdası için terk ederek yollara düştüğüne vurgu yapan Şener, mitinge katılanlara 'siz de yeni bir iktidar aramıyor musunuz?" diye sordu. Konuşmasında sürekli hükümeti eleştiren Şener, hesap sormak için meydanlara çıktığını ve kurtuluş meşalesini de Samsun'dan yaktığını söyledi. Hükümetin hala kendi dönemindeki krediyi kullandığına vurgu yapan Şener, "O kredi de bitti artık" diyerek hükümetin bundan sonra daha çok sıkıntı yaşayacağına vurgu yaptı. "Emekliler benim 97 yılında verdiğim yüksek maaş artışı ile ayakta duruyor." diyen Şener, "Türkiye'de ekonomiyi biz biliriz biz" iddiasında bulundu.

İktidara geldiklerinde dokunulmazlıkları kaldırıp siyasi parti yasasını da değiştireceklerinin altını çizen Şener, "Samsun'da yanan meşale Türkiye'yi ayağa kaldıracak." diyerek mitinge katılanlardan partisine destek istedi. Konuşmasının ardından platforma çıkan partililerle halkı selamlayan Şener, daha sonra araçla miting meydanından ayrıldı. Alanda açılan dövizlerde Samsun il teşkilatı yanı sıra İstanbul Avcılar, Pendik, Kartal ilçe başkanlıklarının dövizleri de kendini hissettirdi.

Cihan



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,971 µs