bilmezler | " /> bilmezler | "/>

En Sıcak Konular

IMF'nin ne olduğunu bilmezler

10 Ekim 2009 15:44 tsi
IMF'nin ne olduğunu bilmezler Erdoğan IMF protestocularına sert çıktı!

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da IMF ve Dünya Bankası'nı protesto etmek için çevreye zarar veren eylemcilere sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Sorsan IMF nedir? bilmezler. Dünya Bankası ne işe yarar? onu da bilmezler. Bellemişler bazı şeyleri, şablon bunlarınki. O şablonların içinde dönüp dururlar." dedi. Galataport ve Haydarpaşaport projelerine engel olanlara da sert çıkan Erdoğan, "Sizlere yazıklar olsun! " ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da vatandaşların oylarıyla seçilen vapurlardan ikisinin Marmara sularıyla buluşması nedeniyle düzenlenen törene katıldı. İstanbul'da IMF ve Dünya Bankası'nı protesto etmek için çevreye zarar veren eylemcilere sert tepki gösteren Erdoğan, "Demokratik eylem yaptılar. Ne demokratik eylemi? bunlar saldırdılar. Kime? IMF'ye mi? Dünya Bankası'na mı? Hayır. Benim halkıma, benim vatandaşıma saldırdılar. İstiklal Caddesi'ni mazlum esnafımın dükkanın camlarını indirdiler. Sıkılmadan demokratik eylem yaptıklarını iddia ettiler. 14 mekan verdik, gidin orada bağırın çağırın. Sizin vatandaşın camını çerçevesini indirme hakkınız var mı? Bunun adı eylem mi? protesto mu? Bunun adı fiili saldırı. Sorsan IMF nedir? bilmezler. Dünya Bankası ne işe yarar, onu da bilmezler. Bellemişler bazı şeyleri, şablon bunlarınki. O şablonların içinde dönüp dururlar." şeklinde konuştu.

Galataport ve Haydarpaşaport projelerine engel olanlara da tepkisini dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin önündeki potansiyeli değerlendirme gayretinde olduklarını ancak bazı kesimlerin engeliyle karşılaştıklarını söyledi. "Bu potansiyeli değerlendirmemek için bazı güç odakları önümüzü kesmenin kavgasını veriyor." diyen Erdoğan, Galaport projesi örneğini verdi. Erdoğan şöyle devam etti: "Galataport projemizi engellediler. 'Sizlere yazıklar olsun' diyorum. Galataport neresidir? diye sorun bilmezler. O proje bittiği zaman İstanbul'a ne kazandıracağını sor bilmezler. Nasıl güzellikler katacak, ne kadar turist getirecek, sorsan inanın bilmezler. Bırakın antrepolar çürüsün, tarihi eserler çürüsün dursun. Hiç umurlarında değil. Ama biz dertliyiz. Bizim sevdamız var bu şehre. Bir an önce bu güzelliklere kavuşalım. Haydarpaşaport'un adını bilmezler. 'İstemezük' dediler. Ya siz neyi istediniz ki? Şurada üçüncü köprüyü konuşuyoruz. Başladılar, 'İstemezük' diye. Yav siz birinci köprüyü de istemediniz, ikinci köprüyü de istemediniz. Siz hayırlı bir şey istemezsiniz. Sizin cibilliyetinizin gereği bu, karakterinizin gereği bu."

Benzer bir tepkiyle Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nu yenileme çalışmaları sırasında karşılaştıklarını anlatan Erdoğan, "Bunlar sanat düşmanı." eleştirilerine maruz kaldıklarını dile getirdi. Erdoğan, "Ama şimdiki halini görüp benim belediye başkanımdan özür dileme erdemini gösterebilirler mi? Hakaret et, hakaret et. Olsun be! 'Balık bilmezse Hâlık bilir' deyip yolumuza devam ederiz." dedi.

Cihan



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,359 µs