En Sıcak Konular

Mağaza açılışı isyana dönüştü, bir kişi hastanelik oldu

10 Ekim 2009 14:43 tsi
Başakşehir'de, büyük indirim yapacağını duyuran bir mağazanın açılışı, önce izdihama sonra da isyana dönüştü.

Yaşlı bir vatandaşın hastanelik olduğu açılışta talan görüntüleri yaşandı. Bazı vatandaşlar ne aldığına dahi bakmadan onlarca parça ürün alırken saatlerce bekleyip herhangi bir şey alamayanlar ise tepkiliydi. Elleri boş kalan vatandaşlar hem mağaza sahiplerine hem de fazla ürün alan vatandaşlara kızdı. Ürün alabilenler bu kez saatlerce ödeme için bekledi. Ancak kasalar yetersiz kalınca isyan çıktı. Bazı müşteriler aldıkları ürünleri kasalara fırlattı. İzdihamda yaşlı bir vatandaş baygınlık geçirdi. Yaşlı vatandaş ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Açılışlarda karşılaşılan izdiham görüntüleri bu kez Başakşehir'de bir giyim mağazasının açılışında yaşandı. Mağaza, açılış dolayısıyla yüzde 90'lara varan indirim yaptığını duyurunca mağazanın önü vatandaşların akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinden itibaren mağazanın bulunduğu alışveriş merkezinin önünde toplanan vatandaşlar açılış saatinin gelmesiyle birlikte mağazaya hücum etti. Yüzlerce müşterinin bir anda akın ettiği mağazada adım atacak yer kalmadı. Durum böyle olunca vatandaşlar ucuzluğu kaçırmamak için önlerine gelen ürünü kaptı. Ne aldığına dahi bakmadan onlarca parça ürünü kapan vatandaşlar aldıklarını diğer müşterilere kaptırmamak için bir köşeye yığarak üzerine oturdu. 15-20 dakika içerisinde binlerce parça ürün müşteriler tarafından kapışıldı. İzdiham nedeniyle mağazaya girmekte geç kalanlar ise elleri boş kaldı. Boş raflarla karşılaşan bu müşteriler mağaza yetkililerine tepki gösterdi. Bazı vatandaşların çok miktarda ürün aldığını gören şanssız müşteriler onlara da tepkilerini gösterdi.

Binbir zahmetle ürün alabilen vatandaşlar bu kez de ödeme çilesi ile karşılaştı. Az sayıda kasaya birden yüzlerce vatandaş hücum edince mağaza çalışanları çaresiz kaldı. Ödeme işlemlerinin yavaş ilerlemesi nedeniyle bu kez saatlerce sıra bekleyen bu müşteriler tepki göstermeye başladı. Bir süre sonra bu tepki isyana dönüştü. Müşterilerin bazıları aldıkları ürünleri kasalara doğru fırlattı. 'Yuh' sesleri arasında elbiseler havada uçuşmaya başladı. Bu durum karşısında mağaza yetkilileri megafonla vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Yaşanan kargaşa hali uzun süre devam etti. İzdihamda ödemelerini yapabilen vatandaşlar saatler sonra mağazadan ayrılabildi.

Adeta talan görüntülerinin yaşandığı olayda kalabalık arasında sıkışan yaşlı bir vatandaş rahatsızlandı. Görevliler tarafından mağaza dışına çıkarılan yaşlı şahsa ilk müdahale burada yapıldı. Tansiyonu düştüğü belirtilen yaşlı vatandaş daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ürün alamayan vatandaşların tepkisi üzerine mağaza yetkilileri bu vatandaşların telefon numaralarını alarak daha sonra getirilecek ürünlerde kendilerine öncelik tanınacağı sözünü verdi.

Aldığı onlarca parça ürünün üzerine oturarak kaptırmamaya çalışan Mustafa Durmuş adlı vatandaş, "Neler aldığımı bilmiyorum. Talan gibi oldu. Ama organizasyon bozukluğu var. Bir sınırlama getirilmeliydi." diye konuştu. Büyük bir karton kutuya onlarca parça ürün dolduran bir müşteri ise kaç parça ürün aldığını bilmediğini söyledi. Eli boş kalan bazı vatandaşlar bu müşterinin çok sayıda ürün aldığını görünce tepki gösterdi. Tuzladan geldiğini ve hiçbir şey alamadığını ifade eden bir vatandaş ise fiyatların söylenenden farklı olduğunu iddia etti.

Ürün alamayan vatandaşların tepkisi üzerine mağaza yetkilileri bu vatandaşların telefon numaralarını alarak daha sonra getirilecek ürünlerde kendilerine öncelik tanınacağı sözünü verdi.

Mağaza yetkililerinden İhsan Kazdal, bekledikleri gibi bir açılış gerçekleştiğini söyledi. 500-600 bin parça ürünün 15-20 dakika içerisinde bittiğini ifade eden Kazdal, "Alamayan vatandaşlarımızın telefon numaralarını alıyoruz. Pazartesi günü aynı ürünleri getireceğiz ve bu müşterilerimizi arayacağız. Aynı indirimi onlara da uygulayacağız." dedi.

Cihan



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs