aptal yerine koyuyorlar | " /> aptal yerine koyuyorlar | "/>

En Sıcak Konular

Bizi aptal yerine koyuyorlar

10 Ekim 2009 10:17 tsi
Bizi aptal yerine koyuyorlar " Adam Başkan olalı henüz 9 ay olmamışken ve bu süre içinde hiçbir konuda somut hiçbir karar ya da adım atmamışken nasıl oluyor da kurul üyeleri ödülü Obama'ya veriyor?"

Hüsnü Mahalli / Akşam

Yaşasın Obama!

Aslında bugünkü yazımda dün sabah saat 03.00'e kadar süren ve Kürt açılımının çok ilginç bir şekilde tartışıldığı Siyaset Meydanı programına değinecektim.

Tam kafamı toparlamak üzereyken Nobel Barış Ödülü'nün Başkan Obama'ya verildiği haberi geldi.
Çok sinirlenmiştim.
Çünkü bu tercihleri ile Başkan Obama'ya ödülü verenler bizi aptal yerine koymuş oluyorlar.
Onlara göre Obama ''Uluslararası diplomasiyi ve halklar arasındaki işbirliğini güçlendirmek konusunda olağanüstü çaba harcamış' ve dolayısıyla bu BARIŞ Ödülü'nü hak etmişti.
Yapmayın Allah aşkına!

Bu ödülü veren kurul üyeleri ile ilgili olarak hep çok şey yazılır ve çizilir.
Ama kurul üyeleri ilk kez böylesi APTALCA ya da bizi sinirlendirmek ve bizimle alay etmek için ZEKİCE bir karar almıştı. Adam Başkan olalı henüz 9 ay olmamışken ve bu süre içinde hiçbir konuda somut hiçbir karar ya da adım atmamışken nasıl oluyor da kurul üyeleri ödülü Obama'ya veriyor?

Elbette ödül ve para onların, istedikleri adama verirler.
Örneğin; aynı kurul, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta 'One minute' diyerek 'Siz insan öldürmeyi çok iyi bilirsiniz' dediği İsrail Cumhurbaşkanı Perez'e de 1994'te Barış Ödülü vermişti.

Oysa Perez 1934'te Polonya'dan Filistin'e göç ederek Filistin halkına karşı  katliamlar yapan Siyonist örgütlere katılmış, 1949 yılından itibaren hep askeri görevler almış, İsrail'in nükleer güce sahip olmasında başrol oynamıştı.

Ve böylece Nobel Barış Ödülü'nü hak etmişti!
Irak ve Afganistan'dan çekilmeyen, İsrail'in saldırgan ve barış düşmanı tavrına destek veren, bizim coğrafyamızı ilgilendiren hiçbir konuda hiçbir adım atmayan ve dünya barışına hiçbir katkısı olmayan Obama belki de aynı anlayışla ödülü hak etmişti.
Oysa adı üzerinde Nobel BARIŞ Ödülü... Yani ben kurul üyesi olsaydım, öncelikle bu adamın BARIŞ için ne yaptığına bakardım.
Örneğin; IRA konusunu çözen Başkan Clinton gibi PKK konusunda ciddi adım atsaydı ya da İsraillilere baskı yaparak Filistin'de barışı sağlamış olsaydı oyumu Obama'ya verirdim.

Sebebi ABD olan KKTC üzerindeki izolasyonların kaldırılması, Irak ile  Afganistan'da insanların öldürülmesinin durdurulması, Gazze'deki  insanlık dışı kuşatmanın derhal kaldırılması, Afrika'da milyonlarca aç ve sefil inanın sorunlarına çare bulunması, Mısır ve Suudi Arabistan'daki anti-demokratik ve çağdışı yönetimlere arka çıkmak yerine bölgemizdeki demokrasi, insan hakları ve özgürlük çabalarına samimi destek vermesi ve İran'ı tehdit etmekten vazgeçmesi benim açımdan önemli kriterlerdir.
Ama adam ne bunları ne de bizim coğrafyamızdaki halkları ilgilendiren HİÇBİR KONUDA hiçbir şey yapmamış, belki de yapmadığı için bu ödüle layık görülmüş. Kurul üyeleri geç kaldıkları için Perez'e verdikleri gibi ödülü aslında Irak ve Afganistan işgalinden dolayı Başkan Bush'a verebilirdi. O zaman da bu coğrafyada yaşayan tüm halklar, sinirleri bozularak ABD ve Batı'ya karşı daha da nefret dolu olacaklardı.

Batı ise tüm kurumları ile kendisinin neden olduğu bu nefreti bize karşı olan düşmanlık ve saldırganlığına gerekçe olarak kullanmaktadır.

Söylenecek hiçbir şey bulamıyorum.

Batı'nın 'Muasır medeniyetini' sevmek ve bütünleşmek istiyoruz ama bu 'Muasır medeniyetin' sembolü olması gereken barış her nedense şahin ve kargaların insafına kalmış. Dürüst, iyi niyetli ve barışın sembolü olan bizim gibi GÜVERCİNLER'e düşen görev, aptal yerine koymak isteyenlerin oyununa gelerek aptalca işlerle oyalanmamak ve sürekli tuzağa düşmemek için hep dikkatli ve uyanık olmak. Ama daha önemlisi Batı'ya ondan çok daha zeki ve vicdanlı olduğumuzu göstermek ve kanıtlamak.
Belki o zaman bize de bir ödül verirler!!!



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs