En Sıcak Konular

'Krizden kurtulmak için IMF'ye ihtiyacımız yok'

10 Ekim 2009 10:16 tsi
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Mustafa Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye'nin IMF'ye ve Dünya Bankası (DB)'na ihtiyacı yoktur." sözünü yerinde ve doğru bulduklarını belirtti.

Türkiye'nin kendi kaynaklarıyla bütünleşmesiyle birlikte, küresel ekonomik krizden daha kolay düzlüğe çıkacağına inandıklarını belirten Mustafa Kumlu, ülke kaynaklarının doğru ve yerinde kullanılmasıyla, milletçe üstesinden gelinemeyecek sorunun bulunmadığını söyledi.

Türk İş Başkanı Mustafa Kumlu, Marmara Üniversitesi ve Türk İş ortaklığıyla Manavgat Çolaklı beldesinde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan 11. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi'ne katıldı.

Kumlu, buradaki akademisyenlere ve sendika üyelerine yaptığı konuşmada, krizden kurtuluşun IMF ile değil, yerli sermaye kaynaklarıyla atlatılacağını ifade etti. Kumlu, "Öyle bir ekonomik model düşününüz ki bu IMF'dir. Rakamsal olarak büyüyorsunuz ama ekonominiz istihdam yaratmıyor. Ülkenizin dış borçları sürekli büyüyor. Bunun ülkemizi pozitif bir yansıması yok. Türkiye on yıllardır bu fasit dairenin içindedir. Bu çarpıklığın biz çalışanlar açısından meydana getirdiği en önemli sorun işsizliktir. Artık bu çıkmaz sokağa hep birlikte dur diyelim. Başbakan Erdoğan'ın dillendirdiği gibi IMF'ye ihtiyacımız yok diyoruz." diye konuştu.

Küresel ekonomiye yön verenlerin dünyayı etkisi altına alan krizin insanlarda bıraktığı öfkeye, sıkıntıya, gönül burukluğuna ve moral bozukluğuna kulak vermesi gerektiğini vurgulayan Kumlu, "İşsizliğin, çaresizliğin ve kendinden başkasını düşünmeyenlerin hakim olduğu bir dünyada zenginlerin de hiç bir zaman huzurlarının olmayacağının bilmesi gerekiyor." dedi.

Türk İş'in her zaman partiler üstü kurum olduğunu dile getiren Kumlu, politikalarının hangi iktidar gelirse geldin doğrularını alkışlayacaklarını yanlışlarını da uyaracaklarını sözlerine ekledi.

Cihan



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,898 µs