En Sıcak Konular

'Türkiye'de beş riskli konu var'

10 Ekim 2009 09:34 tsi
'Türkiye'de beş riskli konu var' Reuters'tan ilginç analiz!

SAYGIN haber ajansı Reuters, ilginç bir analiz yazısı yayınlayarak, Türkiye’de takip edilmesi gereken beş “riskli” konu olduğu yorumunu yaptı. “AB adayı Türkiye Ak Parti yönetiminde siyasi ve ekonomik istikrara kavuşsa da hala bazı riskler devam ediyor” ifadesini kullanan Reuters, bu riskli konuları şöyle sıraladı:

2010’da erken seçim: Krizden etkilenen ekonomi nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın erken seçime gidebileceği konuşuluyor. Yatırımcılar için asıl soru, Erdoğan’ın bu seçimlerde koalisyon ortağına ihtiyaç kalmadan reformcu programına devam edebilecek oranda destek alıp alamayacağı.

İktidar medya kavgası: Ülkenin en büyük medya grubu Doğan Yayıncılık’a kesilen 3.3 milyar dolarlık ceza, Türkiye’deki basın özgürlüğü ve yatırım atmosferi açısından kaygıları artırdı.

Ermenistan: Yüzyıllık düşmanlığı bitirecek bir anlaşma, Türkiye’nin Batı’daki güvenilirliğini artıracak, Güney Kafkasya’daki etkisini perçinleyecek, Batı’ya petrol ve doğalga sevkiyatında kilit transit koridor olmasını sağlayacaktır. Porotokl imzalanıp meclise gitse dahi sert bir milliyetçi muhalefetle karşılaşacak.

AB yolu:

AB katılım süreci, istikrarsızlığa alışkın bir ülke olan Türkiye’de siyasi ve finansal reformlar için çapa işlevi görüyor. Yatırımcılar ve mali piyasalar Türkiye’nin AB’ye katılım şansının azaldığına dair tüm işaretlere karşı oldukça hassas.

Ordu-hükümet gerilimi:

Hükümet ile laik ordu arasındaki gerilim, ülkedeki istikrarı zayıflatıyor. Anayasa Mahkemesi gelecek aylarda sivil mahkemelere askeri personeli yargılama yetkisi veren bir yasa hakkında karar verecek. Bu yasa birçok çevre tarafından “sivil devrim” olarak nitelendiriliyor.

Vatan



Bu haber 943 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs